Φον ντερ Λάιεν: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για επανεκλογή στην προεδρία της Κομισιόν
Ανανεώθηκε:
Το προεδρείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) πρότεινε σήμερα ομόφωνα την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το χρίσμα του επικεφαλής υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αρχηγός του κόμματος Φρίντριχ Μερτς.
Η απόφαση του ΕΛΚ θα ληφθεί στο συνέδριό του, στις 6-7 Μαρτίου στο Βουκουρέστι και ο κ. Μερτς τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να είναι επίσης ομόφωνη για το πρόσωπο της κυρίας φον ντερ Λάιεν, «ώστε να έχουμε μια σαφή πρόταση και σε ό,τι αφορά το πρόσωπο».
Ο αρχηγός του CDU εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρώτη θητεία της προέδρου της Επιτροπής, τονίζοντας τον ρόλο της στην διαχείριση της πανδημίας, της ύφεσης που την ακολούθησε και τον πόλεμο στην Ουκρανία και σημείωσε ότι οι μεγάλες προκλήσεις και των επόμενων ετών για την ΕΕ αφορούν την εγγύηση από τη μία πλευρά της ασφάλειας και από την άλλη της ευημερίας των πολιτών της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οργή Σούνακ και Φον ντερ Λάιεν για τον θάνατο Ναβάλνι - Τι συζήτησαν
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ευνοϊκή στην ιδέα να διοριστεί Ευρωπαίος επίτροπος Άμυνας
SPONSORED
Νέο αδιέξοδο στην Ουκρανία: Το διπλωματικό «παιχνίδι» Πούτιν - Ζελένσκι με στόχο τον Τραμπ
23:00
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 68-58: Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά των τελικών
22:49
Ο Λίβανος καλεί το Ιράν να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας
22:44
Πώς έγινε η αιματηρή συμπλοκή σε πρατήριο καυσίμων στη Ραφήνα - Βίντεο με το επεισόδιο
22:33