ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ

Κρεμλίνο: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Ivan Sekretarev

Αβάσιμους χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς περί δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα Νόβιτσοκ το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν παρακολούθησε το βίντεο της χήρας του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, της Γιούλια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία της Γιούλια Ναβάλναγια ότι ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό της ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο λόγω της πρόσφατης χηρείας της.

Παρ' όλα αυτά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε ότι οι κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Πούτιν ευθύνεται για τον θάνατο του Ναβάλνι, είναι αβάσιμες και απεχθείς.

O ίδιος χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις συλλήψεις ανθρώπων που απέτιναν φόρο τιμής στον Ναβάλνι αφήνοντας μερικά λουλούδια σε μνημεία για τα θύματα πολιτικής καταστολής της σοβιετικής εποχής.

«Οι δυνάμεις της τάξης ενεργούν στο πλαίσιο του νόμου», τόνισε.

Τέλος χαρακτήρισε ζήτημα ρουτίνας την προαγωγή που έδωσε χθες ο Πούτιν σε υψηλόβαθμα στελέχη των ρωσικών σωφρονιστικών αρχών, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του αντιφρονούντα.

«Πρόκειται για συνηθισμένες διαδικασίες προαγωγής», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, που εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών σε φυλακή στον αρκτικό κύκλο, πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου. Ισχυριζόμενες ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του θανάτου του Ναβάλνι, η οποία θα διαρκέσει 14 ημέρες, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν παραδώσει ακόμη τη σορό του στην οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ