Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Η δήλωσή του για τον πόλεμο στη Γάζα που πάει αντίθετα στους βασιλικούς «κανόνες»
Ανανεώθηκε:
Σε μία ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, καθώς έκανε δήλωση για τον πόλεμο στη Γάζα.
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε ότι «πάρα πολλοί έχουν σκοτωθεί» στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, καθώς ζήτησε να τερματιστούν οι μάχες «το συντομότερο δυνατό».
Η δήλωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς κατά κανόνα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποφεύγουν να παίρνουν θέση για ζητήματα.
Ακόμη δήλωσε ότι «κρατάει την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί ένα καλύτερο μέλλον και αρνούμαι να το εγκαταλείψω».
«Παραμένω βαθιά ανήσυχος για το τρομερό ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου», πρόσθεσε.
«Εγώ, όπως και τόσοι άλλοι, θέλω να δω τον τερματισμό των συγκρούσεων το συντομότερο δυνατό. Υπάρχει απελπιστική ανάγκη για αυξημένη ανθρωπιστική υποστήριξη στη Γάζα. Είναι ζωτικής σημασίας να φτάσει η βοήθεια και να απελευθερωθούν οι όμηροι.
Μερικές φορές, μόνο όταν αντιμετωπίζεις το τεράστιο μέγεθος του ανθρώπινου πόνου, συνειδητοποιείς τη σημασία της μόνιμης ειρήνης», κατέληξε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο Κάιρο ο ηγέτης της Χαμάς Χανίγια - Συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στη Γάζα οι Ισραηλινοί
Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ισραήλ για κατάπαυση πυρός στη Γάζα - Ο «μπαμπούλας» της οικονομικής στήριξης
Ένας «χαμένος κόσμος» αποκαλύπτεται στην Κίνα - Μια σκοτεινή άβυσσος καλυμμένη με ομίχλη και μυστήριο
12:16
Στον ανακριτή Αμαλιάδας η Ειρήνη Μουρτζούκου για τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη (vid)
12:15
Πώς ο μυστικός πράκτορας που χτυπήθηκε από τις σφαίρες του Κόουλ Άλεν σώθηκε χάρη στο κινητό του
12:13
Εργασίες συντήρησης στο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ - Πότε θα υπάρξει διακοπή των υπηρεσιών
12:03