ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησε το συνέδριο των Δημοκρατικών με συγγνώμη προς τον Σάντερς

Ξεκίνησε το συνέδριο των Δημοκρατικών με συγγνώμη προς τον Σάντερς
Η δήμαρχος της Βαλτιμόρης Στέφανι Ρόλινγκς Μπλέικ κηρύττει την έναρξη του εθνικού συνεδρίου των Δημοκρατικών στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 REUTERS/Gary Cameron

Άρχισε πριν από λίγο με τη συμμετοχή 5.000 αντιπροσώπων το συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια, που θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες και και στο οποίο η Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton) αναμένεται να λάβει και τυπικά το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ καλείται να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), ελπίζοντας να είναι αυτή που θα διαδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) και να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην εσωκομματική διαδικασία, η Κλίντον βρέθηκε αντιμέτωπη με τη θεαματική και απροσδόκητη επίδοση του γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς (Bernie Sanders), ο οποίος κάλεσε νωρίτερα σήμερα τους υποστηρικτές του να την ψηφίσουν.

Πέραν του Σάντερς, στο συνέδριο που διεξάγεται στο Wells Fargo Center αναμένεται να μιλήσουν η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα (Michelle Obama), αλλά και η γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Γουόρεν (Elizabeth Warren), πρώην καθηγήτρια Δικαίου στο Χάρβαρντ και επικρίτρια της Wall Street.

Η συγγνώμη προς τον Σάντερς

Mετά τη διαρροή ενός μεγάλου όγκου μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κόμματος από τον ιστότοπο WikiLeaks, η πρόεδρος των Δημοκρατικών Ντέμπι Ουάσερμαν Σουλτς (Debbie Wasserman Schultz) αποφάσισε να μην ανοίξει όπως προγραμματιζόταν το συνέδριο, παραχωρώντας τη θέση της στη δήμαρχο της Βαλτιμόρης Στέφανι Ρόλινγκς Μπλέικ (Stephanie Rawlings-Blake).

Η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) ζήτησε συγγνώμη από τον Μπέρνι Σάντερς μετά από τη διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στα οποία υποδηλώνεται ότι η ηγεσία του κόμματος προσπάθησε να σαμποτάρει την προεδρική καμπάνια του Σάντερς.

«Εκ μέρους όλων στην DNC ζητάμε βαθιά και ειλικρινή συγγνώμη στον γερουσιαστή Σάντερς, τους υποστηρικτές του, και το σύνολο του Δημοκρατικού Κόμματος, για τα αδικαιολόγητα σχόλια που έγιναν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», τόνισε η επιτροπή σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος τόνισε ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα δεν αντιπροσωπεύουν την «σταθερή δέσμευση (της επιτροπής) για ουδετερότητα κατά την διεργασία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ