Γάζα: Η Χαμάς παρέλαβε φορτίο με φάρμακα για τους ομήρους
Ανανεώθηκε:
Φορτίο με φάρμακα επιβεβαίωσε πως παρέλαβε σήμερα Τρίτη (20/2) η Χαμάς και έχει αρχίσει ήδη τη διανομή τους σε ομήρους που κρατάει στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.
Χάρη σε μεσολάβηση του Κατάρ και της Γαλλίας, επιτεύχθηκε τον προηγούμενο μήνα συμφωνία για την κατεπείγουσα παράδοση φαρμάκων που χρειάζονται όμηροι της Χαμάς σε αντάλλαγμα για ανθρωπιστική βοήθεια – συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων – που προορίζεται για τον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας.
«Το Κατάρ έλαβε επιβεβαίωση ως μεσολαβητής στη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει την είσοδο φαρμάκων και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, ιδίως στις πιο πληγείσες και κατεστραμμένες περιοχές, σε αντάλλαγμα για την παράδοση φαρμάκων που χρειάζονται οι όμηροι» που παραμένουν στον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ο Ματζίντ αλ Ανσάρι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: Προθεσμία ως το ραμαζάνι δίνει το Ισραήλ προτού εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα
Κάιρο: Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς
Μητσοτάκης στο CNNi: Θέλω να εκφράσω τη βαθια μου ανησυχία για αυτό που συμβαίνει στον Λίβανο
20:24
Ξεπερνούν τους 250 οι νεκροί από τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο
20:10
Εκατόμβες νεκρών στο Λίβανο από τις ισραηλινές επιθέσεις - Το Ιράν απειλεί να μην προσέλθει στις συνομιλίες στο Πακιστάν
20:00
Συναγερμός στη Λακωνία: Φωτιά σε δασική έκταση στον Πάρνωνα (pic)
19:56