ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση στον Ντάνι Άλβες για βιασμό - Χωρίς αναστολή

Ισπανία: Τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση στον Ντάνι Άλβες για βιασμό - Χωρίς αναστολή
Σε ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών καταδικάστηκε ο Ντάνι Άλβες για βιασμό AP Photo/Andre Penner

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Ντάνι Άλβες, μετά την σημερινή καταδίκη του από ισπανικό δικαστήριο για τον βιασμό 24χρονης γυναίκας τον Δεκέμβριο του 2022, σε  νυχτερινο κλαμπ στην Βαρκελώνη.

Το δικαστήριο που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών του επέβαλε την απόφαση να καταβάλει στο θύμα αποζημίωση 150.000 ευρώ.

Επίσης για 9,5 χρόνια δεν θα μπορεί να έχει καμία επαφή με το θύμα, ενώ όταν ολοκληρώσει την ποινή του στη φυλακή, ο Άλβες θα είναι υπό παρακολούθηση από τις ισπανικές αρχές για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Το θύμα δεν συναίνεσε και υπάρχουν στοιχεία που, εκτός από τη μαρτυρία του, επιτρέπουν να θεωρηθεί ο βιασμός αποδεδειγμένος», αναφέρει στο σκεπτικό του το δικαστήριο της Βαρκελώνης.

Η νεαρή γυναίκα – που κατέθεσε πίσω από μια οθόνη για να προστατεύσει την ταυτότητά της – είπε ότι ο Άλβες την ανάγκασε βίαια σε ερωτική συνεύρεση στις τουαλέτες μιας ντισκοτέκ της Βαρκελώνης, παρά το γεγονός ότι τον παρακαλούσε να την αφήσει να φύγει, όπως είπε.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο νυχτερινό κέντρο μετά την καταγγελία μίλησαν στο δικαστήριο για την κατάσταση αναταραχής και «σοκ» του θύματος όταν την αντίκρυσαν, καθώς και την αγωνία της ότι «κανείς δεν θα την πίστευε» αν έκανε μήνυση.

Ο 40χρονος Ντάνι Άλβες, ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της τριήμερης δίκης του, ισχυρίστηκε ότι η σεξουαλική επαφή που είχε με τη γυναίκα ήταν συναινετική και αρνήθηκε ότι τη χτύπησε και της άρπαξε τα μαλλιά. «Δεν είμαι τέτοιος τύπος άντρα, δεν είμαι βίαιος», ισχυρίστηκε, για να προσθέσει στη συνέχεια «αν ήθελε να φύγει, θα μπορούσε να είχε φύγει, δεν ήταν υποχρεωμένη να είναι εκεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο παίκτης βρισκόταν προφυλακισμένος από τη στιγμή που συνελήφθη στη Βαρκελώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ