ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Στις φλόγες πολυώροφο κτήριο στην Βαλένθια - Τουλάχιστον 13 τραυματίες

Ισπανία: Στις φλόγες πολυώροφο κτήριο στην Βαλένθια - Τουλάχιστον 13 τραυματίες
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Βαλένθια AP Photo/Alberto Saiz

Στις φλόγες έχει παραδοθεί 14ώροφο συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια της Ισπανίας,

Οι εικόνες που μεταδίδει η ισπανική τηλεόραση δείχνουν πως η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί στους περισσότερους ορόφους του συγκροτήματος, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Mέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν παγιδευμένοι.

Οι εικόνες που μεταδίδει η κρατική τηλεόραση (TVE) δείχνουν πως η πυρκαγιά εξαπλώθηκε στους περισσότερους ορόφους του κτιριακού συγκροτήματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TVE, τουλάχιστον επτά τραυματίες – συμπεριλαμβανομένων πυροσβεστών – διακομίστηκαν με εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο.

Η δήμαρχος Μαρία Χοσέ Καταλά απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μείνουν μακριά από την περιοχή ώστε να διευκολύνουν το έργο πυροσβεστών και διασωστών.

Ένα άτομο πήδηξε από τον πρώτο όροφο σε ένα στρώμα που αναπτύχθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά η κατάστασή του είναι άγνωστη. Σε κοντινή απόσταση έχει στηθεί ένα νοσοκομείο και τουλάχιστον δύο πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί.

Ένας άνδρας που ζει στον δεύτερο όροφο του κτιρίου δήλωσε στη La Sexta ότι οι φλόγες αυξήθηκαν γρήγορα μετά την έναρξη της πυρκαγιάς.
«Η φωτιά εξαπλώθηκε μέσα σε 10 λεπτά», είπε, προσθέτοντας ότι υλικό στην πρόσοψη του κτηρίου μπορεί να προκάλεσε την εξάπλωση της φωτιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ