Ιταλία: Συμπλοκές αστυνομίας με φοιτητές που διαδήλωναν υπέρ των Παλαιστινίων - 13 τραυματίες (vid)

Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και φοιτητές σημειώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 23/2, στην Πίζα και στην Φλωρεντία, σε πορεία υπέρ των Παλαιστινίων.
Οι φοιτητές μαζί με μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας Ιταλίας και αριστερών οργανώσεων, επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου της Πίζας.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πίζας δηλώνει «βαθιά σοκαρισμένος» και σημειώνει ότι οι Αρχές προστατεύουν τη δημοκρατική διαλεκτική.
Ο κεντροδεξιός δήμαρχος της Πίζας δηλώνει «πικραμένος ως πολίτης και γονέας», όμως, τους σταμάτησαν σε έναν από τους πλαϊνούς δρόμους, κάνοντας χρήση γκλοπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τουλάχιστον 13 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δέκα ανήλικοι.
Η γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, τόνισε ότι πρόκειται να υποβάλει άμεσα ερώτηση στην βουλή της Ρώμης και ότι «υπάρχει ένα κλίμα καταστολής, για το οποίο το κόμμα της διαμαρτυρήθηκε ήδη στον υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι».
«Για μια ακόμη φορά, χρησιμοποιούνται γκλοπ κατά όσων διαδηλώνουν ενάντια στην σφαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Γάζα. Αυτή την φορά συνέβη στην Πίζα, ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει στην Φλωρεντία.
Πρόκειται για ανησυχητικές εικόνες, που δεν αρμόζουν στην χώρα μας», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε.
Την αντίθεση και την πικρία τους για τα επεισόδια, εξέφρασαν οι δήμαρχοι της Πίζας και της Φλωρεντίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισπανία: Στήριξη Σάντσεθ σε διαδηλωτές κατά της γενοκτονίας των Παλαιστινίων

Μεγάλες διαδηλώσεις σε Ουάσιγκτον και Λονδίνο για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους με αίτημα το τέλος της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη

Θεσσαλονίκη: Παρατείνεται έως την Παρασκευή (11/7) η απαγόρευση διέλευσης στο περιαστικό δάσος
21:31
Ο Τραμπ ενημέρωσε έξι χώρες για τους δασμούς - «Είμαστε κοντά σε συμφωνία», λέει η Κομισιόν
21:20
ΟΗΕ: Η Ελλάδα καταδικάζει τις κατάφωρες επιθέσεις των Χούθι κατά εμπορικών πλοίων
21:11
Τροπολογία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή «για να μπει τέλος στο "πάρτι" των απευθείας αναθέσεων»
21:01