ΚΟΣΜΟΣ

Ναβάλνι: Η σορός του παραδόθηκε στη μητέρα του

Ναβάλνι: Η σορός του παραδόθηκε στη μητέρα του
Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP/Pavel Golovkin

Η σορός του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη σωφρονιστική αποικία όπου κρατούνταν, παραδόθηκε στη μητέρα του.

Η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις, είπε ότι δεν γνωρίζει αν οι αρχές θα επιτρέψουν την τέλεση κηδείας «με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και όπως αξίζει στον Αλεξέι».

Γιούλια Ναβάλνι: Ο Πούτιν βασανίζει τον σύζυγό μου και μετά θάνατον

Υπενθυμίζεται, ότι η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, κατηγόρησε σήμερα Σάββατο (24/2) τον «δαιμονικό», όπως τον χαρακτήρισε, Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «βασανίζει» τη σορό του.

Μάλιστα, σε ένα βίντεο διάρκειας έξι λεπτών, το οποίο ανέβασε στο YouTube, η Ναβάλναγια μεταξύ άλλων, αμφισβητεί τη χριστιανική πίστη του Ρώσου προέδρου, την οποία συχνά ο ίδιος επικαλείται.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες είχε δημιουργηθεί ένα «θρίλερ» με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς μόλις χθες, η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα, δήλωνε ότι Ρώσοι ερευνητές αρνούνται να παραδώσουν τη σορό του από το νεκροτομείο της απομακρυσμένης πόλης της Αρκτικής, του Σάλεκαρντ, μέχρι να συμφωνήσει εκείνη να τον θάψει ιδιωτικά.

Η ίδια είπε ότι αξιωματούχος της ζήτησε να συμφωνήσει με τα αιτήματα των αρχών καθώς το πτώμα του Ναβάλνι έχει ήδη αρχίσει να αποσυντίθεται.

Σήμερα, οι συνεργάτες του Ναβάλνι είπαν ότι οι αρχές απείλησαν να τον θάψουν στην απομακρυσμένη σωφρονιστική αποικία όπου πέθανε αν η οικογένειά του δεν συμφωνήσει με τους όρους τους.

«Ο Ναβάλνι υπήρξε ένας πιστός χριστιανός»

Από τότε που επέστρεψε στην προεδρία της χώρας του το 2012, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζει εαυτόν ως υπερασπιστή των παραδοσιακών, συντηρητικών αξιών ενάντια αυτού που χαρακτηρίζει διαβρωτικό δυτικό φιλελευθερισμό.

Επίσης διατυμπανίζει την εγγύτητά του προς την ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εμφανιζόμενος συχνά σε λειτουργείες και μιλώντας για την πίστη του.

Όπως είπε η Γιούλια, ο σύζυγός της υπήρξε ένας πιστός χριστιανός, ο οποίος πήγαινε στην εκκλησία και νήστευε ακόμη και μέσα από τη φυλακή και ότι ο πολιτικός ακτιβισμός του ήταν εμπνευσμένος από χριστιανικές αξίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ