Υεμένη: Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις των Χούθι
Ανανεώθηκε:
Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν χθες Σάββατο θέσεις των Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι, συνεχίζοντας την στρατιωτική δράση κατά του κινήματος που εξαπολύει επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των χωρών που είτε έλαβαν μέρος στην επιχείρηση είτε παρείχαν υποστήριξη, επλήγησαν 18 θέσεις των Χούθι σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες της Υεμένης. Οι στόχοι περιελάμβαναν υπόγειες αποθήκες πυραύλων και άλλων οπλικών συστημάτων, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ραντάρ και ένα ελικόπτερο.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανέφερε ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο να πλήξουν και να υποβαθμίσουν περαιτέρω τις δυνατότητες των Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν. «Θα εξακολουθήσουμε να καθιστούμε σαφές στους Χούθι ότι θα υποστούν συνέπειες εάν δεν σταματήσουν τις παράνομες επιθέσεις τους, οι οποίες βλάπτουν τις οικονομίες (κρατών) της Μέσης Ανατολής», τόνισε.
Από τον Νοέμβριο, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης βάζουν στο στόχαστρο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χούθι: Απαγορεύουν τη διέλευση πλοίων του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Βρετανίας
Ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη από ελληνόκτητο πλοίο που είχε δεχθεί επίθεση από τους Χούθι
SPONSORED
Προγράμματα «Εξοικονομώ»: Μέχρι πότε δόθηκαν προθεσμίες - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
05:00
«Ανακούφιση» για τα Στεγαστικά Δάνεια μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας για το πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ
04:00
Φορολογικές Δηλώσεις 2026: Μέχρι πότε μπορούν να καταβληθούν
03:00
ΑΣΕΠ: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για την κατάταξη υποψηφίων εκπαιδευτικών - Πότε λήγει η προθεσμία
02:00