Ουάσινγκτον: Στρατιωτικός αυτοπυρπολήθηκε έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ για τον πόλεμο στο Γάζα
Ανανεώθηκε:
Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή που Αμερικανός στρατιώτης αυτοπυρπολείται έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον, έχει βγει στο «φως» της δημοσιότητας.
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (26/2), ενώ μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως προέβη στο απονενοημένο διάβημα διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.
Στο βίντεο αυτό εμφανίζεται με στρατιωτική περιβολή, να δηλώνει ότι «δεν θα γίνει συνεργός σε γενοκτονία, να περιλούζεται με εύφλεκτο υγρό και να βάζει φωτιά φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ώσπου πέφτει στο έδαφος.
Στο σημείο έσπευσαν οι υγειονομικές αρχές για να το παράσχουν τις πρώτες βοήθειες έπειτα από κλήση για «άνθρωπο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ».
Όταν έφθασαν, διαπίστωσαν πως μέλη της υπηρεσίας φύλαξης υψηλών προσώπων και ξένων διπλωματικών αποστολών είχαν σβήσει τη φωτιά.
Ο άνδρας διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, με «σοβαρά τραύματα που θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο».
Υπηρετούσε στις τάξεις της της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.
Από την πλευρά της η πρεσβεία του Ισραήλ ανέφερε πως κανένα μέλος του προσωπικού της δεν υπέστη τραυματισμό στο συμβάν και ότι ο Αμερικανός στρατιωτικός του ήταν «άγνωστος».
Το βίντεο
Προσοχή σκληρές εικόνες:
Από την ψηφιακή υπουργό, στην αυτοκριτική του Gemini: 4 από τις πιο παράξενες στιγμές του ΑΙ το 2025
07:50
Με χιλιάδες κόσμου στο Λευκό Πύργο και ένα εντυπωσιακό laser show η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το 2026
07:40
Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για το 2026: Θα εργαζόμαστε αδιάκοπα για να κάνουμε την Ευρώπη πιο δυνατή
07:30
Με drone show και αθόρυβα πυροτεχνήματα η Αθήνα υποδέχθηκε το 2026 σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως
07:27