ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτείται η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής - Τεχνοκράτες θέλει ο Αμπάς

Παραιτείται η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής - Τεχνοκράτες θέλει ο Αμπάς
O πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς AP Photo/Majdi Mohammed

Την παραίτηση της στο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς αναμένεται να υποβάλει σήμερα, Δευτέρα (26/2) η παλαιστινιακή Αρχή.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμπάς ετοιμάζεται να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα του πολέμου για την διατήρηση της ασφάλειας και την ανοικοδόμηση στη Γάζα.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με πηγές, η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί αναμένεται να συνιστά κυβέρνηση τεχνοκρατών και όχι πολιτική κυβέρνηση, έως ότου διεξαχθούν εκλογές μετά τον τερματισμό του πολέμου στον πολιορκημένο θύλακα.

Την προεδρία του νέου κυβερνητικού σχήματος φέρεται να αναλαμβάνει ο επικεφαλής του Παλαιστινιακού Επενδυτικού Ταμείου, Μοχάμεντ Μουσταφά.

Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να «τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς, καθώς σύμφωνα με πηγές του Sky News Arabia η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση τεχνοκρατών είναι πιθανό να σχηματιστεί ακόμη και πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, επικαλούμενη ανταποκριτή του Sky News Arabia υπάρχουν ενδείξεις ότι η Χαμάς θα αποδεχθεί καταρχήν την είσοδο στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό συνδέεται με έναν σαφή πολιτικό ορίζοντα που οδηγεί σε ένα παλαιστινιακό κράτος στα πλαίσια του 1967.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ