ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς ένας από τους δράστες της επίθεσης στην εκκλησία

Γαλλία: Ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς ένας από τους δράστες της επίθεσης στην εκκλησία
twitter

Ως ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ (Saint-Etienne du Rouvray), κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ο ηλικιωμένος ιερέας Ζακ Αμέλ (Jacques Hamel), αναγνωρίστηκε ο 19χρονος και γεννημένος στη Γαλλία Αντέλ Κερμίς (Adel Kermiche).

Αυτό δήλωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν (François Molins), ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε ότι ο Κερμίς βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές έπειτα από δύο αποτυχημένες του απόπειρες να φτάσει στη Συρία πέρσι.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι τον Μάρτιο του 2015 ο Κερμίς –με καταγωγή από την πόλη της Νορμανδίας όπου συνέβη η επίθεση– είχε προφυλακιστεί με κατηγορίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους. Μεταξύ άλλων, να φεύγει από το σπίτι του για λίγες μόνο ώρες την ημέρα και να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

adel kermiche

Αριστερά ο Αντέλ Κερμίς, δεξιά η εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ (twitter/Reuters)

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί να ταυτοποιήσει τον δεύτερο δράστη της επίθεσης και έφοδοι της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε ο Μολάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ