ΚΟΣΜΟΣ

Εκατομμύρια δολάρια κοστίζουν κάθε χρόνο οι αμερικανικές επιχειρήσεις από τους χάκερ

Εκατομμύρια δολάρια κοστίζουν κάθε χρόνο οι αμερικανικές επιχειρήσεις από τους χάκερ

Σύμφωνα με έρευνα της Hewlett Packard, το αμερικανικό ινστιτούτο για το κυβερνοέγκλημα δημοσίευσε ότι οι επιθέσεις χάκερ κόστισαν σε κάθε αμερικανική φίρμα, κατά μέσο όρο, 15.4 εκατ. δολάρια, όταν το αντίστοιχο νούμερο για όλα τα υπόλοιπα κράτη είναι στα 7.7 εκατ.. 

Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 διευθυντές και υπάλληλοι σε 250 οργανισμούς ανά τον κόσμο, κατέγραψε πως οι κυβερνοεπιθέσεις επηρέασαν όλες τις βιομηχανίες και τις αγορές.

Οι επιθέσεις που κόστισαν περισσότερο είναι αυτές που σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν με κακόβουλα λογισμικά 'από μέσα" αλλά και μέσω του παγκόσμιου ιστού.

Πιο σκληρά χτυπήθηκαν οι οικονομικές υπηρεσίες και οι ενεργειακοί φορείς, με ετήσιο κόστος - ζημιά αυτό των 13.5 εκατ. δολαρίων kαι 12.8 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Η ευκολία των επιθέσεων από τους χάκερ είναι ιδιαίτερη και οφείλεται στο ότι είναι πλέον απλό και φτηνό, να εξαπολύειες τέτοιες επιθέσεις αλλά και να βρίσκεις τα κατάλληλα εργαλεία στα διάφορα φόρουμ.

Η εταιρεία για τη διαδικτυακή προστασία και ασφάλεια Incapsul, σημειώνει πως το να εξαπολύσει κάποιος μία επίθεση του στοιχίζει μόνο 38 δολάρια την ώρα. Στον αντίποδα, "μία επίθεση στον αληθινό κόσμο αγγίζει τα 40.000 δολάρια την ώρα" για τις επιχειρήσεις.

Τον Ιούλιο δέχτηκε επίθεση από χάκερ η ιταλική εταιρεία παρακολούθησης Hacking Team, με αποτέλεσμα να πέσουν πολύτιμα στοιχεία και δεδομένα στα χέρια των ψηφιακών εγκληματιών.

Πηγή: Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ