Σουηδία: Τρεις νεκροί από παράσυρση τρένου σε διάβαση - Υπό εξέταση τα μέτρα ασφαλείας
Τραγικό θάνατο βρήκαν τρία άτομα όταν χτυπήθηκαν από εμπορική αμαξοστοιχία σε σιδηροδρομική διάβαση σε σταθμό της κεντρικής Σουηδίας, αφού κατέβηκαν από άλλο τρένο,.
Αυτό ανακοίνωσε η αστυνομία την Πέμπτη (29/2).
Τα θύματα -ένας 25χρονος άνδρας, μια γυναίκα γύρω στα 20 και ένα τρίτο άτομο που δεν αναγνωρίστηκε αμέσως- διέσχισαν τις γραμμές στο σταθμό Όρεμπρο χωρίς να δουν την εμπορευματική αμαξοστοιχία να πλησιάζει, δήλωσε η Φελίσια Ντάβιντσον, εκπρόσωπος της Σουηδικής Υπηρεσίας Μεταφορών, στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT.
Η αστυνομία δήλωσε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα είναι υπό διερεύνηση.
Το περιστατικό αυτό δεν άφησε μόνο μια κοινότητα στο πένθος, αλλά αναζωπύρωσε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την επάρκεια των μέτρων ασφαλείας σε τέτοιες διαβάσεις.
Η διάβαση διαθέτει μόνο φώτα για να προειδοποιεί για τα επερχόμενα τρένα.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στη διάβαση του σταθμού Όρεμπρο συμβαίνει ένα ατύχημα. Ένα παρόμοιο θανατηφόρο περιστατικό συνέβη το 2017, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των πεζών στην περιοχή αυτή. Παρά τις συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να κλείσει ο σταθμός για να αποφευχθούν μελλοντικά ατυχήματα, παραμένει σε λειτουργία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ινδία: Τρένο διήνυσε απόσταση 70 χιλιομέτρων χωρίς μηχανοδηγούς - Πως απεφεύχθη μια τραγωδία
Γερμανία: Εκτροχιασμοί τρένων και απαγόρευση απόπλου λόγω του τυφώνα Γίτκα
SPONSORED
Πίνακες ΔΥΠΑ: Οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες
15:09
Πάτρα: Για το 2027 αναβλήθηκε η δίκη του 40χρονου που αναρτούσε φωτογραφίες με όπλα και μαχαίρια
15:06
ΑΔΜΗΕ: Σημείο ορόσημο για τη διασύνδεση Δωδεκανήσων και βορείου Αιγαίου
15:05
Ο Γιάννης Δραγασάκης παίρνει την έδρα της Αχτσιόγλου - Είναι ο 40ος ανεξάρτητος βουλευτής
15:05