ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Πρόγραμμα στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ιαπωνία: Πρόγραμμα στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Mandatory credit Kyodo/via REUTERS

Πρόγραμμα στήριξης της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, ανακοίνωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Ο Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα καταρτίσει πρόγραμμα στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης, ύψους άνω των 28 τρισ. γιεν (266 δισ. δολαρίων).

«Πρέπει να πάρουμε μέτρα για να στηρίξουμε την εγχώρια ζήτηση και να θέσουμε την οικονομία σε μία πιο στέρεη αναπτυξιακή πορεία... Θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορα μέτρα για να ενισχυθεί η έξοδός μας από τον αποπληθωρισμό. Θα διαμορφώσουμε το πακέτο την επόμενη εβδομάδα, εστιάζοντας σε επενδύσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη και κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς μία νέα αγροτική πολιτική», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση του Τόκιο είχε ανακοινώσει το προηγούμενο διάστημα ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες σε τομείς υψηλής ανάπτυξης, όπως η κατασκευή υποδομών, οι αγροτικές εξαγωγές καθώς και ο τουρισμός, ο οποίος ενισχύεται ιδιαίτερα τελευταία, λόγω της αυξημένης αγοραστικής δύναμης που έχουν οι τουρίστες εξαιτίας της υποχώρησης του γιεν.

Το ιαπωνικό υπουργικό συμβούλιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να εγκρίνει επίσημα το πρόγραμμα την επόμενη Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ