ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος - 19 σοβαρά τραυματίες

Πολωνία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος - 19 σοβαρά τραυματίες
Πολωνικό περιπολικό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Czarek Sokolowski

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στην Πολωνία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά 19 άτομα.

Από τους τραυματίες τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτό ανακοίνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Polskie Radio».

Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και έξι παιδιά.

Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που διέσχιζαν το δρόμο σε μια διάβαση πεζών στο κέντρο της πόλης Στσέτσιν.

Ο Άνταμ Ρουντάβσκι κυβερνήτης της περιφέρειας Δυτικής Πομερανίας, όπου έγινε το περιστατικό ανέφερε ότι ο οδηγός συνελήφθη από την αστυνομία αφού διέφυγε από το σημείο. Πρόκειται για έναν 33χρονο άνδρα.

Ο οδηγός εγκατέλειψε τη σκηνή στην πλατεία Ρόντλα στο κέντρο της πόλης του λιμανιού, πέφτοντας πάνω σε ένα άλλο όχημα αρκετούς δρόμους μακριά, προτού διαφύγει και πάλι, δήλωσε ο πυροσβέστης Τομάζ Κούμπιακ στο πολωνικό εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο TVP, το οποίο μετέδωσε πλάνα που έδειχναν οχήματα έκτακτης ανάγκης στη σκηνή.

Πως έγινε το περιστατικό

«Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Στσέτσιν, Πάβελ Πανκάου. Σύμφωνα με αυτόν, ο 33χρονος έπεσε με το αυτοκίνητό του, ένα Ford Focus, σε μια ομάδα ανθρώπων που περίμεναν το τραμ σε μια μεγάλη πλατεία της πόλης. Οι πρώτες αναλύσεις δείχνουν ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στην πλατεία, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε από τη διάβαση των πεζών, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και τις γραμμές του τραμ, παρασέρνοντας τους ανθρώπους.

Αμέσως μετά, ο 33χρονος προσπάθησε να διαφύγει με το όχημά του αλλά σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου προκάλεσε άλλο ατύχημα, καθώς συγκρούστηκε με τρία αυτοκίνητα και τραυμάτισε τους οδηγούς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ