ΚΟΣΜΟΣ

Ναβάλνι: Συλλήψεις πολιτών σε όλη τη χώρα μετά την κηδεία του

Ναβάλνι: Συλλήψεις πολιτών σε όλη τη χώρα μετά την κηδεία του
Πλήθος πολιτών έδωσε το παρόν στην κηδεία του Ναβάλνι AP Photo

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν κάποιοι από όσους θέλησαν να δώσουν το παρών στην κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι καθώς οι Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις αμέσως μετά το τέλος της τελετής όχι μόνο στη Μόσχα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας   

Βίντεο και φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν πολίτες να οδηγούνται σε κλούβες.

Η κηδεία του Ναβάλνι έγινε παρουσία χιλιάδων κόσμου που θέλησαν να πουν το τελευταίο αντίο στον ηγέτη ρωσικής αντιπολίτευσης και πολέμιο του Πούτιν.

«Σας ευχαριστούμε για τον γιο σας», είπαν υποστηρικτές στη μητέρα και τον πατέρα του Ναβάλνι έξω από την εκκλησία όπου τελέστηκε η κηδεία.

Συλλήψεις έγιναν και στο Νοβοσιμπίρσκ.

Συλλήψεις και στη Μόσχα

H ανάρτηση του Ζοζέπ Μπορέλ

«Η ΕΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους φίλους του Alexei #Navalny καθώς κηδεύεται. Ο Πρέσβης της ΕΕ και άλλοι διπλωμάτες αποτίουν φόρο τιμής. Οι πεποιθήσεις του Ναβάλνι δεν θα εξαφανιστούν - οι ιδέες δεν μπορούν να βασανιστούν, να δηλητηριαστούν ή να σκοτωθούν. Παραμένει έμπνευση για πολλούς στη Ρωσία και όχι μόνο».

Η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι παραμένει ένα λαμπρό παράδειγμα του τι θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι η Ρωσία. Ο θάνατός του είναι μια τραγική υπενθύμιση των μέτρων που θα λάβει το Κρεμλίνο για να φιμώσει τους επικριτές του. Οι καρδιές μας συμπονούν την οικογένειά του, τους φίλους του, τους υποστηρικτές του και όλους εκείνους που ενέπνευσε να εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ