Γάζα: Άλλα τέσσερα παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό και αφυδάτωση σε νοσοκομείο
Άλλα τέσσερα παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό και αφυδάτωση σε ένα νοσοκομείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, που απειλείται με λιμό, έπειτα από πέντε μήνες πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (1/3) το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης.
Τα παιδιά αυτά πέθαναν στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άσραφ αλ Κίντρα. Διευκρίνισε ότι συνολικά δέκα παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή από τις ίδιες αιτίες στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού του θύλακα, απειλούνται με λιμό σε αυτήν την περιοχή και ιδίως στον βορρά όπου οι καταστροφές, οι μάχες και οι λεηλασίες καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο λιμός «είναι σχεδόν αναπόφευκτος, αν δεν αλλάξει κάτι» προειδοποίησε και πάλι σήμερα ο εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), Γενς Λάρκε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαμάς: Επτά όμηροι νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα
Κομισιόν: Kαταβολή βοήθειας πάνω από 50 εκ. ευρώ στην UNRWA για τους Παλαιστίνιους
Βουλή: Την Τετάρτη στη Βουλή η πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής για τα αγροτικά
10:42
Λαμπρή υποδοχή της φρεγάτας «Κίμων» - Εντυπωσιακοί σχηματισμοί στον Σαρωνικό για την υποδοχή (pics&vids)
10:37
Αυστραλία: Ξαφνικές πλημμύρες στη Βικτώρια - Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα (vids)
10:31
Ο Ζελένσκι, όχι ο Πούτιν, καθυστερεί την ειρηνευτική συμφωνία δηλώνει ο Τραμπ στο Reuters
10:22