Αντάρτες Χούθι: «Θα συνεχίσουμε να βυθίζουμε βρετανικά πλοία»
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης απειλούν ότι θα συνεχίσουν να στοχεύουν βρετανικά πλοία στον Κόλπο του Άντεν μετά τη βύθιση του βρετανικού πλοίου Rubymar.
Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε το Σάββατο (2/3) ότι το βρετανικής ιδιοκτησίας πλοίο Rubymar βυθίστηκε αφού επλήγη από πύραυλο που εκτόξευσε η μαχητική ομάδα της Υεμένης στις 18 Φεβρουαρίου.
Οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, επιτίθενται στην εμπορική ναυτιλία σε υποστήριξη της Χαμάς και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα.
«Η Υεμένη θα συνεχίσει να βυθίζει περισσότερα βρετανικά πλοία και οποιεσδήποτε άλλες επιπτώσεις ή ζημιές θα προστεθούν στον λογαριασμό της Βρετανίας», ανέφερε ο Χουσεΐν αλ-Εζζί, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Χούτι, σε δήλωσή του στο X, πρώην Twitter.
Η Βρετανία «είναι ένα κράτος-απατεώνας που επιτίθεται στην Υεμένη και συνεργάζεται με την Αμερική στη χορηγία των συνεχιζόμενων εγκλημάτων κατά των αμάχων στη Γάζα», πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υεμένη: Κίνδυνος για το περιβάλλον και τη ναυσιπλοϊα από τη βύθιση του πλοίου Rubymar στην Ερυθρά
Χούθι: «Ο Σούνακ ίσως ανακτήσει το Rubymar αν επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα»
Προγράμματα «Εξοικονομώ»: Παράταση έως 17 Ιουλίου - Ποια αφορά
04:00
Δασμοί 3 ευρώ σε παραγγελίες έως 150 ευρώ από 1/7 στα μικροδέματα - Τι αλλάζει στις online αγορές
03:00
Posokanei: Πόσα προϊόντα των σούπερ μάρκετ περιλαμβάνει η εφαρμογή
02:00
Τι πρέπει να περιλαμβάνει το νέο κιτ πρώτων βοηθειών αυτοκινήτου
01:00