ΚΟΣΜΟΣ

Αναταραχή στο Μπάκινγχαμ: Εκτός καθηκόντων και η Καμίλα - Τι συνέβη

Αναταραχή στο Μπάκινγχαμ: Εκτός καθηκόντων και η Καμίλα - Τι συνέβη
Η Καμίλα, 76 ετών, είναι επί του παρόντος το πιο υψηλόβαθμο μέλος της βασιλικής οικογένειας Jonathan Brady/Pool via AP

Οι αναταράξεις δεν έχουν τέλος στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας καθώς μετά τις ασθένειες του βασιλιά Καρόλου και της πριγκίπισας Κέιτ, ήρθε η σειρά της Καμίλα να αποτραβηχτεί από τα καθήκοντά της.  

Η βασίλισσα Καμίλα κάνει ένα διάλειμμα από τα βασιλικά καθήκοντα, αφού αύξησε τις επίσημες επισκέψεις μετά τη διάγνωση του καρκίνου του βασιλιά Καρόλου.

Φαίνεται ότι η Καμίλα, όπως αναφέρει ο Independent δεν έχει υποχρεώσεις στο βασιλικό ημερολόγιο αυτή την εβδομάδα και δεν θα συνεχίσει τις υποχρεώσεις της μέχρι τις 11 Μαρτίου, όταν θα ηγηθεί της βασιλικής οικογένειας για την τελετή της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ.

Η Καμίλα, 76 ετών, είναι επί του παρόντος το πιο υψηλόβαθμο μέλος της βασιλικής οικογένειας που αναλαμβάνει καθήκοντα, καθώς ο σύζυγός της αναβάλλει όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για μια άγνωστη μορφή καρκίνου.

Συνολικά έχει πραγματοποιήσει 13 επίσημες υποχρεώσεις μετά τη διάγνωση του Καρόλου, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας της πρώτης κυρίας της Ουκρανίας ενώ ηγήθηκε της παρουσίας της βασιλικής οικογένειας στην επιμνημόσυνη δέηση για τον βασιλιά Κωνσταντίνο της Ελλάδας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, την περασμένη εβδομάδα.

Η Καμίλα φέρεται να σχεδιάζει να περάσει λίγες μέρες ιδιωτικής ανάπαυλας με την οικογένειά της πριν αναχωρήσει

Η βασιλική συγγραφέας Ingrid Seward δήλωσε ότι ο Κάρολος θα επέμενε να κάνει ένα διάλειμμα η σύζυγός του, λέγοντας: «Θα δει ότι είναι εξαντλημένη. Η Καμίλα είχε την απόλυτη ανησυχία για την υγεία του συζύγου της, αλλά ήταν επίσης εκείνη που έπρεπε να ανταποκριθεί στο πολυάσχολο πρόγραμμα των βασιλικών υποχρεώσεων, καθώς και να θέλει να είναι εκεί για εκείνον και την Κέιτ, ενώ ο καθένας τους είχε τα προβλήματα υγείας του. Σίγουρα της αξίζει λίγη ξεκούραση και χαλάρωση».

Διαβάστε επίσης: Απών από το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο ο Ουίλιαμ - Προσωπικό θέμα λέει το παλάτι

Έτσι το βάρος των βασιλικών υποχρεώσεων φαίνεται να πέφτει τώρα στους ώμους του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της πριγκίπισσας Άννα φέρονται να αναλαμβάνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους, ενώ η Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, θα επιστρέψει στις βασιλικές υποχρεώσεις μετά το Πάσχα, ανέφερε το παλάτι του Κένσινγκτον σε νέα ενημέρωση.

Η πριγκίπισσα εθεάθη για τελευταία φορά να παρακολουθεί μια λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Νόρφολκ πριν από την προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά στις 16 Ιανουαρίου σε άγνωστη τοποθεσία.

Από την επιστροφή της στο σπίτι της στο Ουίνδσορ στα τέλη Ιανουαρίου, η πριγκίπισσα δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αυξανόμενες ανησυχίες και ανησυχητικά σενάρια για την υγεία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ