ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Τέσσερις νεκροί σε οίκο ευγηρίας από τσιγάρο που κάπνιζε ηλικιωμένος - 23 τραυματίες

Γερμανία: Τέσσερις νεκροί σε οίκο ευγηρίας από τσιγάρο που κάπνιζε ηλικιωμένος - 23 τραυματίες
AP

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς στην Γερμανία μέσα σε οίκο ευγηρίας, από φωτιά που ξέσπασε από αναμμένο τσιγάρο ασθενούς.  

Από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Μπέντμπουργκ-Χάου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας τραυματίστηκαν άλλοι 23 άνθρωποι.

όπως ανέφερε η Γερμανική αστυνομία η φωτιά ξεκίνησε από το δωμάτιο ενός εκ των ηλικιωμένων, ο οποίος ωστόσο επέζησε.

Σύμφωνα με την BILD, ο άνδρας ομολόγησε στους διασώστες ότι κάπνιζε κρυφά. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν κατέστη δυνατόν να διασωθούν τέσσερις ηλικιωμένοι, ενώ 23 άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά - ανάμεσά τους δύο μέλη του προσωπικού του ιδρύματος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το κτίριο, το οποίο εκκενώθηκε, δεν είναι πλέον κατοικήσιμο και θα πρέπει να αναζητηθεί νέος χώρος. Προσωρινά οι ηλικιωμένοι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο κλειστό γυμναστήριο.

Εκπρόσωπος του Γερμανικού Ιδρύματος Προστασίας Ασθενών δήλωσε σήμερα ότι «ο αριθμός των πυρκαγιών σε γηροκομεία παραμένει σε σταθερά υψηλό επίπεδο», επισημαίνοντας ότι από την αρχή του έτους έχουν σημειωθεί 26 τέτοια περιστατικά.

«Αυτό καθιστά προφανές ότι οι κανονισμοί για την προληπτική πυροπροστασία δεν επαρκούν για αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις», πρόσθεσε και ζήτησε να υποχρεωθούν τα συγκεκριμένα ιδρύματα να εγκαταστήσουν αυτόνομο μηχανισμό πυροπροστασίας σε κάθε δωμάτιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ