ΚΟΣΜΟΣ

Η Μαριόν Λεπέν πάει στον στρατό και αναπτύσσει την ακροδεξιά της ρητορική

Η Μαριόν Λεπέν πάει στον στρατό και αναπτύσσει την ακροδεξιά της ρητορική
REUTERS/Eric Gaillard

Η Μαριόν Λεπέν, η ανιψιά της προέδρου του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν, αποφάσισε να καταταγεί στο γαλλικό εφεδρικό στρατό, με αφορμή τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

Αντιδρώντας στο περιστατικό με τον αποκεφαλισμό του ιερέα στη Νορμανδία από δύο νεαρούς που είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί στον τζιχαντισμό, η Λεπέν αποφάσισε να στείλει το νέο της μήνυμα μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Εξαιτίας της απειλής που αντιμετωπίζει η Γαλλία, αποφάσισα να ενταχθώ στον εφεδρικό στρατό. Καλώ όλους τους νέους πατριώτες να κάνουν το ίδιο.

Σκοτώνουν τα παιδιά μας, δολοφονούν τους αστυνομικούς μας, και σφάζουν τους ιερείς μας. Ξυπνήστε! Στη Δύση, όπως στην Ανατολή, οι Χριστιανοί πρέπει να σηκωθούν να αντισταθούν ισλαμισμό.

Η 26χρονη παραχώρησε συνέντευξη στην Telegraph, όπου και εξέφρασε τις απόψεις της για την τρομοκρατία αλλά τόνισε και την ακροδεξιά φύση της όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το ριζοσπαστικό Ισλάμ είναι σε πλήρη αντίθεση με το γαλλικό κοσμικό τρόπο ζωής και πίστης.

Η κληρονομιά της πίστης μας συνδέεται με τα εγκόσμια και πάντα θα το υπερασπίζομαι. Είναι τελείως αντίθετη με την ριζοσπαστική ισλαμική πίστη, που επιδιώκει να μπει όλο και περισσότερο στη δημόσια ζωή.

Οι επιθέσεις που έλαβαν χώρα στη Γαλλία, στο Μπατακλάν πραγματοποιήθηκαν από τρομοκράτες που διείσδυσαν στην Ευρώπη με το πλήθος των μεταναστών που φτάνουν από την Ελλάδα. Η ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων και ανθρώπων είναι ένας τρόπος σίτισης της τρομοκρατίας.

Η μεταναστευτική πολιτική της Γαλλίας συνέβαλε στην έκρηξη του ριζοσπαστικού Ισλάμ εδώ αλλά και στη γένεση αυτών των τρομοκρατών που γεννιούνται στη Γαλλία.

Στη Γαλλία ο εφεδρικός στρατός αποτελείται από εθελοντές με ή χωρίς στρατιωτική θητεία οι οποίοι από τη στιγμή που υπογράψουν δεσμεύονται να συμμετέχουν από 1 έως 4 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ