ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Βρέθηκε πανάκριβη Ferrari οδηγού της Formula 1 - Είχε κλαπεί το 1995 στην Ίμολα

Λονδίνο: Βρέθηκε πανάκριβη Ferrari οδηγού της Formula 1 - Είχε κλαπεί το 1995 στην Ίμολα
Φωτογραφία από την Ferrari που είχε κλαπεί πριν από 29 χρόνια στην Ιταλία και βρέθηκε στο Λονδίνο. (Metropolitan Police via AP)

Λύση σε μια υπόθεση που ήταν ανοιχτή εδώ και 29 χρόνια έδωσε η βρετανική αστυνομία που εντόπισε μια Ferrari ειδικής έκδοσης που ανήκει στον πρώην οδηγό της Formula 1 Γκέρχαρντ Μπέργκερ και κλάπηκε στην Ιταλία.

Η κατακόκκινη F512M Testarossa, αξίας άνω των 350.000 ευρώ λιρών, κλάπηκε στην Ίμολα το 1995 ενώ τα πλήθη συνέρρεαν για το γκραν πρι που γίνεται στην ιταλική πίστα.

Το πολυτελές αυτοκίνητο είχε κλαπεί από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε ο Μπέργκερ στην Ίμολα. Ο Αυστριακός οδηγός φέρεται μάλιστα να είχε επιχειρήσει να σταματήσει τους κλέφτες, ενώ στη συνέχεια τους καταδίωξε με το Volkswagen Golf ενός φίλου του.

Περίπου την ίδια ώρα εκλάπη και η γκρι Ferrari 355 του Ζαν Αλεζί, η οποία ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανέφερε ότι το αυτοκίνητο είχε ταξιδέψει στην Ιαπωνία προτού εντοπιστεί στο Λονδίνο, από όπου επρόκειτο να πουληθεί σε αγοραστή από τις ΗΠΑ.

Τον Ιανουάριο η Μητροπολιτική Αστυνομία έλαβε μια αναφορά από τη Ferrari, η οποία είχε πραγματοποιήσει ελέγχους σε αυτοκίνητο που αγόρασε κάποιος στις ΗΠΑ μέσω Βρετανού μεσίτη το 2023. Η έρευνα αποκάλυψε ότι πρόκειται για κλεμμένο όχημα».

Το αυτοκίνητο έφτασε στη Βρετανία στα τέλη του 2023 και όταν επιβεβαιώθηκε ότι ανήκε στον Μπέργκερ, η Σκότλαντ Γιαρντ το κατέσχεσε και δεν μπορούσε να εξαχθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ