ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αίσιο τέλος για την ομηρία σε νοσοκομείο στο Άαχεν

Γερμανία: Αίσιο τέλος για την ομηρία σε νοσοκομείο στο Άαχεν
Περιπολικό AP (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Η ομηρία που εκτυλίχθηκε σε νοσοκομείο Άαχεν της Γερμανίας τη Δευτέρα (4/3) έληξε αίσια με επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων.

Το σοβαρό περιστατικό ομηρίας στη Γερμανία σημειώθηκε όταν μια 65χρονη εισέβαλε στο νοσοκομείο Λουίζεν λίγο πριν από τις 17:00. Λίγο αργότερα εργαζόμενοι παρατήρησαν καπνό και διαπίστωσαν ότι η γυναίκα είχε πυροδοτήσει βεγγαλικά στον χώρο χειρουργείου.

Η γυναίκα απειλούσε αρκετούς ανθρώπους με όπλο. Γύρω από το κτίριο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν μέλη των ειδικών δυνάμεων (SEK) και ελικόπτερο.

Έπειτα από ευρείας κλίμακας κινητοίηση των αστυνομικών δυνάμεων, η 65χρονη εξουδετερώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας. Όλοι οι όμηροι, και οι 15 είναι καλά στην υγεία τους.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Η κλινική μια από τις πιο σημαντικές του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, μια γυναίκα (65 ετών) εισήλθε στο νοσοκομείο το απόγευμα. Λίγο αργότερα, οι εργαζόμενοι παρατήρησαν την ανάπτυξη καπνού κοντά στη γυναίκα. Η 65χρονη έχει πλέον οχυρωθεί σε ένα δωμάτιο. Τα γύρω δωμάτια έχουν εκκενωθεί. Οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ