ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συντριβή μικρού αεροπλάνου στο Νάσβιλ - Πέντε νεκροί

ΗΠΑ: Συντριβή μικρού αεροπλάνου στο Νάσβιλ - Πέντε νεκροί
Από τη συντριβή του αεροπλάνου Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Τραγωδία στο Νάσβιλ του Τενεσί όπου μικρό αεροπλάνο τυλίχτηκε στις φλόγες καθώς έπεσε σε μια άκρη του Interstate 40 στο Νάσβιλ το βράδυ της Δευτέρας (4/3), σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.

Το αεροπλάνο εγκρίθηκε για αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο John C. Tune Airport αφού ανέφερε βλάβη στον κινητήρα και στην ισχύ γύρω στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας (4/3), δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Νάσβιλ Ντον Άαρον.

Όμως ο πιλότος ενημέρωσε τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ότι δεν θα τα κατάφερνε να φτάσει στον διάδρομο προσγείωσης.

Από την συντριβή έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα.

«Η σύγκρουση ήταν καταστροφική και δεν άφησε επιζώντες», δήλωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νάσβιλ, Κέντρα Λόνει.

Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι το αεροπλάνο φαινόταν να είναι «προφανώς σε κίνδυνο καθώς ερχόταν πάνω από τον αυτοκινητόδρομο» και πριν συντριβεί σε μια χορταριασμένη περιοχή πίσω από ένα Costco.

«Είμαστε τυχεροί που το αεροσκάφος δεν χτύπησε κανένα κτίριο καθώς έπεφτε», δήλωσε ο Άαρον.

Οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να εργάζονται για την ταυτοποίηση των νεκρών και τον προσδιορισμό της προέλευσης του αεροσκάφους, σύμφωνα με τον Άαρον

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα ερευνήσουν τα αίτια της συντριβής, είπε.

Η συντριβή προκάλεσε το κλείσιμο του I-40 East στο σημείο 202.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ