ΚΟΣΜΟΣ

Μπαγκλαντές: Επέζησε από επίθεση τζιχαντιστών αλλά κατηγορείται ότι συμμετείχε σε αυτή

Μπαγκλαντές: Επέζησε από επίθεση τζιχαντιστών αλλά κατηγορείται ότι συμμετείχε σε αυτή
Στιγμιότυπο από τον αποκλεισμό της περιοχής που έγινε το μακελειό στη Ντάκα. Courtesy of ATN News /via REUTERS

Επέζησε από τους τζιχαντιστές και θεωρείται ύποπτος για τη συμμετοχή του στην ίδια επίθεση που έγινε την 1η Ιουλίου σε εστιατόριο στη Ντάκα.

Ο Χασνάν Καρίμ, 47χρονος μηχανικός, υπήκοος Βρετανίας και Μπανγκλαντές, γιόρταζε τα 13α γενέθλια της κόρης του, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του σε ένα εστιατόριο στην Ντάκα, όταν βρέθηκαν όλοι τους όμηροι από ένοπλους τζιχαντιστές. Ο ίδιος επέζησε της επίθεσης κατά την οποία 22 όμηροι, μετά από 12ωρη πολιορκία, σκοτώθηκαν, επειδή αυτός και η οικογένεια του ήταν μουσουλμάνοι και μπορούσε να απαγγείλει εδάφια του Κορανίου.

Την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από δύο μέρες ανακρίσεων, αλλά ο Καρίμ συνεχίζει να κρατείται σε άγνωστη τοποθεσία, χωρίς να έχει πρόσβαση στους δικηγόρους του, σύμφωνα με τον συνήγορό του Ρόντνι Ντίξον.

Κατά τη διάρκεια της ομηρείας, ο Καρίμ, με εντολή των ενόπλων, έκανε ένα τηλεφώνημα σε ένα συγγενικό του πρόσωπο και ο ίδιος και η οικογένεια του αφέθηκαν ελεύθεροι, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας εισβάλουν στο κτίριο, δημιουργώντας υποψίες ότι ήταν συνεργός στην επίθεση.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάμεσα τους και η Διεθνής Αμνηστία, κάλεσαν τις αρχές της χώρας είτε να απαγγείλουν κατηγορίες στον Καρίμ, είτε να τον απελευθερώσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ