Κάιρο: Άκαρπες οι συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα ενώ πλησιάζει η έναρξη του ραμαζανιού
Ισραηλινοί στρατιώτες κινούνται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα ενώ οι συνομιλίες για εκεχειρία στο Κάιρο έλειξαν χωρίς να υπάρξει πρόοδος
AP Photo/Ohad ZwigenbergΟι συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ της Χαμάς και των διεθνών διαμεσολαβητών διακόπηκαν την Τρίτη (5/3) στο Κάιρο χωρίς να υπάρξει πρόοδος ενώ πλησιάζει η ημερομηνία για την έναρξη του ραμαζανιού.
Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Μπασέμ Ναΐμ δήλωσε στο Reuters ότι η οργάνωση είχε παρουσιάσει την πρότασή της για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στους διαμεσολαβητές κατά τη διάρκεια διήμερων συνομιλιών και τώρα περίμενε απάντηση από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι έμειναν μακριά από αυτόν τον γύρο των συνομιλιών.
«Ο Νετανιάχου δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία και το μπαλάκι είναι τώρα στο γήπεδο των Αμερικανών» για να τον πιέσουν για μια συμφωνία, δήλωσε ο Ναΐμ.
Το Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίως τις συνομιλίες στο Κάιρο.
Μια πηγή δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι το Ισραήλ έμεινε μακριά επειδή η Χαμάς απέρριψε το αίτημά της να παράσχει έναν κατάλογο όλων των ομήρων που είναι ακόμη ζωντανοί. Ο Ναΐμ είπε ότι αυτό ήταν αδύνατο χωρίς να προηγηθεί κατάπαυση του πυρός, καθώς οι όμηροι ήταν διασκορπισμένοι σε όλη την εμπόλεμη ζώνη και κρατούνταν από διαφορετικές ομάδες.
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Μία 24χρονη σερβιτόρα κρατούσε τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά
11:50
Χατζηδάκης: Λύσεις στα προβλήματα των αγροτών - Δεν κλείσαμε ποτέ την πόρτα του διαλόγου
11:49
Δύο Έλληνες ανάμεσα στο πλήρωμα του ενός εκ των δύο τάνκερ που δέχτηκαν επίθεση με drone: Είναι καλά στην υγεία τους
11:44
ΑΔΜΗΕ: Eντός Ιανουαρίου οι αποφάσεις για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
11:40