ΚΟΣΜΟΣ

Ντε Γκίντος: Εφικτός ο στόχος που όρισε η Κομισιόν για το έλλειμμα

Ντε Γκίντος: Εφικτός ο στόχος που όρισε η Κομισιόν για το έλλειμμα
EUROKINISSI

Ικανοποιημένος από την απόφαση της Κομισιόν να μην επιβάλει πρόστιμο στην Ισπανία για δημοσιονομική παρέκκλιση, εμφανίστηκε ο Ισπανός υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Λουίς Ντε Γκίντος.

Παράλληλα τόνισε ότι ο στόχος να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα που όρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Μαδρίτη είναι «εφικτός».

«Έχουμε ένα νέο πρόγραμμα για μείωση του ελλείμματος, που προβλέπει ότι τον επόμενο χρόνο πρέπει να το μειώσουμε για να πλησιάσουμε το όριο του 3%», είπε ο ντε Γκίντος μιλώντας σε δημοσιογράφους. Η μείωση αυτή είναι «πρέπουσα», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας, που η Μαδρίτη προβλέπει ότι θα είναι περί το 2,5%, θα επιτρέψει την επίτευξη του στόχου.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, που έλεγε εξαρχής ότι ήταν πεπεισμένος ότι οι Βρυξέλλες δεν θα επέβαλαν πρόστιμο στην Ισπανία, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη και η αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τις εταιρείες, που ανακοινώθηκε στα μέσα του Ιουλίου, θα επιτρέψουν να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα κατά 7+7 δισ. ευρώ.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι χαιρέτισε την απόφαση της Κομισιόν σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η δημοσιονομική προσαρμογή, η ανάπτυξη και η απασχόληση είναι προτεραιότητες για την Ισπανία».

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία από την πλευρά της έκρινε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεκτίμησε τις «σημαντικές μεταρρυθμίσεις» που έχει ήδη προωθήσει η ισπανική κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ