ΚΟΣΜΟΣ

Απειλή βόμβας οδηγεί στην εκκένωση κεντρικού σταθμού τρένων στην Ουάσιγκτον

Απειλή βόμβας οδηγεί στην εκκένωση κεντρικού σταθμού τρένων στην Ουάσιγκτον
Φωτογραφία αρχείου από το Σάββατο 7 Μαΐου 2011 και τον σταθμό Union στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, όπου επισκέπτες συμμετέχουν στους εορτασμούς για την Εθνική Ημέρα Σιδηροδρόμων υπό την αιγίδα της Amtrak Brendan Hoffman/Getty Images for Amtrak

Ο τερματικός σταθμός τραίνων Union στην Ουάσιγκτον εκκενώθηκε σήμερα λόγω απειλής για τοποθέτηση βόμβας.

Αυτό μετέδωσε λίγο μετά τις 00:30 ώρα Ελλαδας το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αστυνομικό.

«Έχουμε μια απειλή βόμβας», είπε χωρίς να δώσει το όνομά του, καθώς καθοδηγούσε τον κόσμο να φύγει από το σταθμό στο κέντρο της Ουάσιγκτον κοντά στο Καπιτώλιο.

Πληροφορίες από τα τοπικά μέσα έκαναν λόγο για συγκέντρωση αστυνομικών δυνάμεων και πυροσβεστικών σωμάτων, ενώ οι Washington Times μετέδωσαν ότι στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί η σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak είχε βρεθεί ύποπτο πακέτο.

Ο συναγερμός κράτησε λιγότερο από μία ώρα. Γύρω στη 01:00 το Reuters μετέδωσε ότι η αστυνομία έδωσε το πράσινο φως, ώστε ο κόσμος να επανέλθει στο κτίριο.

«Δεν βρήκαμε κάτι. Δεν θα σας αφήναμε να ξαναμπείτε αν δεν είχαμε τελειώσει την έρευνα», είπε αστυνομικός που δεν έδωσε το όνομά του.

Σύμφωνα με εργαζόμενο στην Amtrak το επεισόδιο ήταν «λανθασμένος συναγερμός» και θα επέφερε μικρή καθυστέρηση στα δρομολόγια των τρένων.

Εξαιτίας της αναφοράς για βόμβα και του ύποπτου πακέτου, ο κόσμος άρχισε να τρέχει έξω από τον σταθμό πανικόβλητος κατά τις 5:00 μ.μ. τοπικής ώρας (τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ