ΚΟΣΜΟΣ

Ρουέν: Τέσσερις μέρες νωρίτερα είχαν πληροφορίες για τον ένα δράστη οι μυστικές υπηρεσίες

Ρουέν: Τέσσερις μέρες νωρίτερα είχαν πληροφορίες για τον ένα δράστη οι μυστικές υπηρεσίες
REUTERS/Pascal Rossignol

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την αδράνεια των γαλλικών Αρχών που επέτρεψε τη σφαγή στην εκκλησία της Ρουέν την προηγούμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το γαλλικό κανάλι RTL οι γαλλικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιηθεί τέσσερις μέρες νωρίτερα για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Νορμανδίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στη διάθεσή τους και φωτογραφία ενός από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία. Η φωτογραφία, μάλιστα συνοδευόταν από συγκεκριμένες πληροφορίες για το προφίλ του δράστη αλλά και για τις επιθέσεις που ετοίμαζε. Οι γαλλικές υπηρεσίες δεν είχαν στη διάθεσή τους το όνομα του υπόπτου και δεν κατάφεραν να την ταυτοποιήσουν με κάποιον από τους υπόπτους που βρίσκεται στη λίστα της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτογραφία που πήραν οι Γάλλοι, πριν από την επίθεση στη Νορμανδία, ήταν του Αμπντέλ Μαλίκ σύμφωνα με το RTL ο οποίος έδρασε μαζί με τον Αντέλ Κερμίς.

Σοκάρει το βίντεο των δραστών

Σοκάρει το βίντεο που αναρτήθηκε πριν από λίγο στα social media και δείχνει τους δύο τζιχαντιστές που έσφαξαν τον ιερέα στη Νορμανδία να ομολογούν ότι είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους.

Το βίντεο δημοσιοποίησε αρχικά το πρακτορείο AMAQ, που συνδέεται άμεσα με το Ισλαμικό Κράτος.

Οι δύο νεαροί άνδρες έχουν δίπλα τους ένα πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Ο ένας εξ αυτών διαβάζει στην αραβική γλώσσα με βαριά προφορά το κείμενο με το οποίο ορκίζονται πίστη στον «εμίρη των πιστών» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ