Γάλλος ΥΠΕΞ: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση»

«Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ απαριθμώντας τις συνέπειες, τόσο για τη Γαλλία όσο και για την Ευρώπη, σε περίπτωση ρωσικής νίκης επί της Ουκρανίας.
«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επιδιώκει παρά να δοκιμάσει την αλληλεγγύη μας. Επομένως, πρέπει να αποφύγουμε αυτό το σενάριο», συνέχισε ο Σεζουρνέ.
«Η αποφυγή αυτού του σεναρίου σημαίνει κυρίως να διατηρήσουμε την πρωτοβουλία στήριξης της Ουκρανίας μαζί με τους συμμάχους μας, να κάνουμε διμερείς συμφωνίες -όπως κάναμε- και να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς όσο καλύτερα μπορούμε», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Μακρόν περί ενδεχόμενης αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και τις αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν, ο Γάλλος υπουργός προσπάθησε να διευκρινίσει τη γαλλική θέση λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας θέλησε να αφήσει όλα τα σενάρια ανοιχτά και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στη Ρωσία να ενεργεί όπως θέλει.
«Βιώνουμε ένα σημείο καμπής που πρέπει να μας οδηγήσει να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στη Ρωσία. Χώρες όπως η Ρωσία βλέπουν μόνο την ισορροπία δυνάμεων και πρέπει να παίξουμε αυτό το χαρτί, της ισορροπίας δυνάμεων, για να προστατεύσουμε τους Γάλλους, να προστατέψουμε τους Ευρωπαίους», συνόψισε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης στη συνέντευξη Tύπου με τον Ζελένσκι: «Εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος κάθε μέρα»

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό - Καλά η ελληνική αποστολή

Η ανάρτηση Ζελένσκι για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Φόρος τιμής στα θύματα ρωσικού βομβαρδισμού

Απλοποιείται η διαδικασία απαλλαγής από τα Tέλη Kυκλοφορίας από την ΑΑΔΕ στα ΑμεΑ
01:00
Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Οι ημερομηνίες έναρξης και διάρκειας τους
00:30
ΗΠΑ: Αρκετοί νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Τέξας
23:58
Πολωνία: Η στάθμη του ποταμού Βιστούλα στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο
23:51