Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ νέου υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν
H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
AP Photo/Jean-Francois BadiasΗ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χρίσθηκε την Πέμπτη (7/3) επισήμως από τη συντηρητική πολιτική οικογένειά της, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), που συνεδρίασε στο Βουκουρέστι, υποψήφια για μια δεύτερη πενταετή θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η φον ντερ Λάιεν υποστηρίχθηκε ευρέως από τα παρόντα μέλη (400 ψήφοι υπέρ, 89 κατά), ανακοίνωσε από το βήμα μια εκπρόσωπος του ΕΛΚ μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Η προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα κριθεί μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Μιλώντας στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι, η φον ντερ Λάιεν ανέφερε τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κρίση στη Γάζα που αποσταθεροποιεί τη Μέση Ανατολή και την άνοδο της Κίνας ως τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η 27μελής ΕΕ των 450 εκατομμυρίων κατοίκων.
Ουκρανική αντιπροσωπεία βρίσκεται στο Μαϊάμι για συνομιλίες με αμερικανική αντιπροσωπεία
18:34
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο θα δείξει ζωντανά την πρώτη εκτέλεση δια αποσπάσματος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
18:23
Σε θετικό κλίμα η συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδος και Τουρκίας στο πλαίσιο των ΜΟΕ
18:13
Κυριάκος Μητσοτάκης: Από το «θα αστειεύεστε» στον πήχη του 25%
18:03