ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ισχυροί άνεμοι μετακίνησαν κατά χιλιόμετρα λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου

ΗΠΑ: Ισχυροί άνεμοι μετακίνησαν κατά χιλιόμετρα λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου

Η λίμνη Μάνλι στην Κοιλάδα του Θανάτου 

AP Photo/Ty ONeil

Κατά τρία χιλιόμετρα βορειότερα μετακίνησαν την λίμνη Μάνλι στην Κοιλάδα του Θανάτου, ισχυροί άνεμοι που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το φαινόμενο αυτό έριξε επίσης τη στάθμη της λίμνης, ενώ την κατέστησε πιο λασπώδη από πριν, με αποτέλεσμα η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, να απαγορεύσει τις βαρκάδες που πραγματοποιείτο από τους επισκέπτες στην περιοχή.

«Ήταν καταπληκτικό να βλέπεις μια ολόκληρη λίμνη να μεταναστεύει» δήλωσε ο Έφορος του Εθνικού Πάρκου της Κοιλάδας του Θανάτου, Μάικ Ρέινολντς μιλώντας στο NBC News.

«Ωστόσο, το νερό μειώθηκε, αφήνοντας πίσω του λασποτοπιές. Ως αποτέλεσμα, οι βάρκες να καταλήγουν να σέρνονται από τους επισκέπτες. Αυτό αφήνει ίχνη και σημάδια που πιθανότατα θα είναι ορατά για χρόνια».

«Αυτό δεν μας άφησε άλλη επιλογή από το να περιορίσουμε τις βαρκάδες στην ιστορική λίμνη Μάνλι», πρόσθεσε.

Η λίμνη Μάνλι είναι μια εφήμερη λίμνη, καθώς ξανασχηματίστηκε μετά από δύο καταιγίδες που έφεραν ρεκόρ βροχοπτώσεων στην Κοιλάδα του Θανάτου: τον τυφώνα «Χίλαρι» τον Αύγουστο και τον «ατμοσφαιρικό ποταμό» στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Μπορεί να πιστεύετε ότι χωρίς απορροή υδάτων προς τη θάλασσα θα υπήρχε πάντα η λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου. Αλλά αυτό είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Κανονικά η ποσότητα του νερού που ρέει σε αυτήν είναι πολύ μικρότερη από τον ρυθμό εξάτμισης», ανέφερε σε δήλωσή της η φύλακας του πάρκου, Άμπι Γουάινς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ