ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πτώση στις αεροπορικές κρατήσεις μετά την επίθεση στη Νίκαια

Γαλλία: Πτώση στις αεροπορικές κρατήσεις μετά την επίθεση στη Νίκαια
REUTERS/Jean-Pierre Amet

Μετά την επίθεση στη Νίκαια, που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους, φαίνεται ότι όλο και λιγότεροι τουρίστες επισκέπτονται την πόλη της γαλλικής Ριβιέρας.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης ταξιδιωτικών δεδομένων, ForwardKeys, η γαλλική τουριστική βιομηχανία δεν έχει ανακάμψει από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν πέρυσι στο Παρίσι, αλλά και από την επίθεση στη Νίκαια.

Οι καθαρές διεθνείς κρατήσεις στη Νίκαια σε ημερησία βάση για μελλοντικές αφίξεις, μειώθηκαν κατά 57% την περίοδο 15-23 Ιουλίου, συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο, όπως ανακοίνωσε η ForwardKeys.

Οι κρατήσεις για ταξίδια στη Νίκαια για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο κατέγραφαν πριν από τις 14 Ιουλίου μείωση κατά 14% συγκριτικά με πέρυσι, ωστόσο τώρα η πτώση φθάνει το 19%. Οι κρατήσεις για τη Γαλλία συνολικά είναι μειωμένες κατά 20%, συγκριτικά με μείωση κατά 16% πριν από τις 14 Ιουλίου.

«Μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo πέρυσι τον Ιανουάριο, η Γαλλία πλήττεται από μείωση της τουριστικής εμπιστοσύνης και μόλις άρχισαν να ανακάμπτουν οι κρατήσεις, συνέβη μια ακόμα επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Ολιβιέρ Χάγερ, συνιδρυτής και διευθύνων συμβουλος της ForwardKeys.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ