ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Οι κορεάτες αποχαιρετούν το αγαπημένο τους πάντα - Η Fu Bao πάει Κίνα

Νότια Κορέα: Οι κορεάτες αποχαιρετούν το  αγαπημένο τους πάντα - Η Fu Bao πάει Κίνα

Η Fu Bao, το πρώτο γιγάντιο πάντα που γεννήθηκε στο ζωολογικό πάρκο Everland στη Νότια Κορέα θα αποχαιρετίσει τους φίλους της και θα μετακομίσει στην Κίνα.

Chung Sung-Jun/Pool Photo via AP

Η Fu Bao, πολύ γνωστή χνουδωτή σταρ στη Νότια Κορέα, θα πρέπει να μετακομίσει στην Κίνα και αυτό έχει ταράξει τους πολίτες αλλά και για τους επισκέπτες του Everland Resort's Panda World, μεγάλου θεματικού πάρκου στη Γιονγκίν.

Το γιγάντιο πάντα, το πρώτο που γεννήθηκε με φυσική αναπαραγωγή στο πάρκο Everland, μαγνήτισε πάνω όλα τα βλέμματα από την πρώτη στιγμή.

«Παιδί της πανδημίας» καθώς γεννήθηκε το 2020, έγινε σύντομα μια από τις μεγαλύτερες διασημότητες της χώρας, με τους θαυμαστές της να παρακολουθούν με ανυπομονησία κάθε στιγμή - ορόσημο στη ζωή της στο Everland Resort's Panda World.

South Korea Panda Giant Panda Fu Bao

H Fu Bao τρώει ανέμελη τα μπαμπού της στο πάρκο Everland στο Yongin, της Νότιας Κορέας.

Chung Sung-Jun/Pool Photo via AP

Ωστόσο, θα πρέπει να αποχαιρετήσει οριστικά τη Νότια Κορέα τον Απρίλιο και ήδη οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για το ταξίδι στο νέο της σπίτι, στην Κίνα.

Στην ουρά έως και 6 ώρες για… 5λεπτο ραντεβού!

Οι Νοτιοκορεάτες λατρεύουν το γιγάντιο ασπρόμαυρο αρκουδάκι τόσο, ώστε περίμεναν μέχρι και 6 ώρες για να το δουν από κοντά έστω και για πέντε λεπτά, λίγο πριν αποσυρθεί από δημόσια θέα.

Όπως αναφέρει το CNNi, στις 3 Μαρτίου, την τελευταία ημέρα που η Fu Bao δεχόταν επισκέψεις, έλαβε αποχαιρετιστήρια δώρα, όπως μια κούκλα από μπαμπού, λουλούδια, και ψωμάκια σε σχήμα καρδιάς από τους αφοσιωμένους φύλακές της στο Everland.

Πάνω από 500 εκατομμύρια views

Στα social media του Everland αναρτώνται συνεχώς βίντεο της Fu Bao, με το κανάλι του στο YouTube να έχει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο, να έχει ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια προβολές.

Μόνο ένα δίωρο βίντεο με το χρονικό της διαδρομής της Fu Bao από τη γέννηση έως την παιδική ηλικία που προστέθηκε στο κανάλι Everland στο YouTube πριν από οκτώ μήνες έχει συγκεντρώσει 1,6 εκατομμύρια προβολές.

Το «θαύμα» εν μέσω πανδημίας

Τα πιο πρόσφατα βίντεο στο Everland είναι γεμάτα με θερμά και εγκάρδια μηνύματα από τους θεατές: «Fu Bao, είσαι ένας θησαυρός που ήρθες σε εμάς σαν θαύμα κατά τη διάρκεια της δύσκολης πανδημίας του Covid», αναφέρει ένα από τα σχόλια στο Youtube.

Χάρη στην ευρεία δημοτικότητα της Fu Bao, ο αφοσιωμένος φύλακας της βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς έγινε και ο ίδιος... σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί είναι τόσο διάσημη

Η Fu Bao είναι το πρώτο φυσικά αναπαραγόμενο πάντα της Νότιας Κορέας και θα μεταφερθεί στο Κέντρο Διατήρησης και Έρευνας για τα Γιγάντια Πάντα της Κίνας στις αρχές Απριλίου.

Η Everland δήλωσε ότι θα την κρατήσει σε ξεχωριστό χώρο στο Everland Panda World για ένα μήνα, ώστε να προετοιμαστεί για να προσαρμοστεί στο νέο της περιβάλλον πριν από τη μεταφορά της στο εξωτερικό, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ της Samsung C&T, της μητρικής εταιρείας της Everland, και της China Wildlife Conservation Association, τα ενήλικα πάντα πρέπει να επιστρέφονται στην Κίνα πριν συμπληρώσουν τα τέσσερα έτη ζωής.

Μόλις η Fu Bao αναχωρήσει για την Κίνα, θα απομείνουν μόλις τέσσερα γιγάντια πάντα στο Everland - η μητέρα της Fu Bao, Ai Bao, ο πατέρας της Le Bao και τα δίδυμα μωρά τους, Rui Bao και Hui Bao, που γεννήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ