ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Τώρα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον ISIS αποτελεσματικότερα

Τσαβούσογλου: Τώρα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον ISIS αποτελεσματικότερα
Υπεραμύνθηκε των εκκαθαρίσεων στον τουρκικό στρατό ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου REUTERS/Umit Bektas

Περισσότερο αξιόπιστος, καθαρός και αποτελεσματικός στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι ο τουρκικός στρατός μετά τις εκκαθαρίσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.

Επιπλέον ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτήρισε ατυχή τα σχόλια του επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ ότι οι εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό, μετά την απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν, αποδυναμώνουν τη συνεργασία στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

«Αν (οι Αμερικανοί) ρωτούν εάν η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους έχει εξασθενήσει λόγω των εκκαθαρίσεων στον στρατό, εμείς λέμε ότι, αντίθετα, όταν ο στρατός έχει εκκαθαριστεί, γίνεται περισσότερο αξιόπιστος, καθαρός και αποτελεσματικός στη μάχη», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Η Τουρκία έχει αρχίσει μαζική αναδιοργάνωση στον στρατό της μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, προκειμένου να εξαλείψει τους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του μουσουλμάνου ιερωμένου που ζει στις ΗΠΑ, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος.

Παράλληλα σήμερα, ο Τσαβούσογλου επιχείρησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να υποβαθμίσει τις ανησυχίες της Δύσης σε σχέση με μια προσπάθεια προσέγγισης μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας έπειτα από μια περίοδο έντασης μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας δηλώνοντας ότι οι σχέσεις με τη Μόσχα δεν είναι μια εναλλακτική στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ