Λιθουανία: Παραιτείται ο υπουργός Άμυνας – Δεν αποκαλύφθηκαν οι λόγοι
Ανανεώθηκε:
Ο Αρβίντας Ανουσάουσκας
(AP Photo/Mindaugas Kulbis)Την παραίτηση του υπέβαλε ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας, Αρβίντας Ανουσάουσκας, το βράδυ της Παρασκευής χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμη γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν τον πολιτικό σε αυτήν του την απόφαση.
Η Λιθουανή πρωθυπουργός Ιγκρίντα Σιμονίτε έλαβε την επιστολή παραίτησης χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν θα την κάνει αποδεκτή.
Η κυρία Σιμονίτε αναμένεται να κάνει δήλωση για το θέμα μεθαύριο Δευτέρα, σύμφωνα με λιθουανικά ΜΜΕ.
Ο κ. Ανουσάουσκας, ο οποίος ανέλαβε το αξίωμα τον Δεκέμβριο του 2020, δεν έχει εκφραστεί δημόσια μέχρι στιγμής.
Γενικά στη Λιθουανία οι υπουργοί διορίζονται ή απαλλάσσονται από τα καθήκοντά τους με απόφαση του προέδρου, με πρωθυπουργική εισήγηση. Ο κ. Ανουσάουσκας φέρεται να σχεδιάζει να συναντηθεί με τον πρόεδρο Γκιτάνας Ναουσέντα σήμερα.
Η Λιθουανία γειτονεύει με τον ρωσικό θύλακο Καλίνινγκραντ και τη Λευκορωσία, σύμμαχο της Ρωσίας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκλαμβάνεται στο Βίλνιους ως άμεση απειλή για τη λιθουανική εθνική ασφάλεια.
Η μικρή χώρα της Βαλτικής, μέλος τόσο της ΕΕ όσο και του NATO, έχει αυξήσει κατά πολύ τις στρατιωτικές της δαπάνες τα τελευταία χρόνια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λιθουανία: Το Βίλνιους κατηγορεί τη Ρωσία για την επίθεση εναντίον του Λεονίντ Βολκόφ
Λάρισα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων
17:55
Θρίλερ με νεκρό βρέφος 5 μηνών - Κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς του
17:49
Σέρρες: Σύλληψη καθηγητή μετά από καταγγελία 17χρονης μαθήτριας για παρενόχληση
17:38
Ευλογιά προβάτων: Αναστέλλονται πλειστηριασμοί και κατασχέσεις για τους κτηνοτρόφους που πλήττονται
17:30