Αίγυπτος: Στάχτη έγινε ένα από τα παλαιότερα κινηματογραφικά στούντιο
Ανανεώθηκε:
Κατάσβεση φωτιάς (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Nedim EnginsoyΈνα από τα πιο παλιά κινηματογραφικά στούντιο στην Αίγυπτο και σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο καταστράφηκε από τεράστια πυρκαγιά στο Κάιρο, χωρίς να προκαλέσει θύματα.
Αυτό ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) και πηγές ασφαλείας.
Η φωτιά κατέστρεψε το Στούντιο Αλ Αχράμ που κατασκευάστηκε το 1944 στην περιοχή της Γκίζας, δυτικά της πρωτεύουσας, και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε γειτονικά κτήρια με 100 διαμερίσματα να τυλίγονται στις φλόγες.
Το πρωί του Σαββάτου (16/3) οι κάτοικοι των κτηρίων αυτών εξακολουθούσαν να κοιμούνται στο έδαφος σε γειτονικούς δρόμους, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.
Πηγές ασφαλείας διευκρίνισαν πως η πυρκαγιά δεν προκάλεσε θύματα, ανέφεραν ωστόσο περιστατικά δύσπνοιας που αντιμετωπίσθηκαν επί τόπου.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η πυρκαγιά ξέσπασε μετά το γύρισμα ενός επεισοδίου σίριαλ που μεταδίδεται στη διάρκεια του ραμαζανιού, του μήνα της νηστείας για τους μουσουλμάνους που ξεκίνησε τη Δευτέρα (11/3) και στη διάρκεια του οποίου η τηλεόραση έχει τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στην Αίγυπτο και στον αραβικό κόσμο.
Το Στούντιο Αλ Άχραμ εκτείνεται σε 27.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει τρία πλατό γυρισμάτων, μία αίθουσα προβολής καθώς και μία αίθουσα μοντάζ.
Τη δεκαετία του 1950, η Αίγυπτος ήταν η τρίτη χώρα στον κόσμο στην παραγωγή ταινιών. Σήμερα, διεκδικεί τα τρία τέταρτα της αραβικής κινηματογραφικής παραγωγής. Η τελευταία έπεσε στις 21 ταινίες στο 2022, καθώς η χώρα διέρχεται τα τελευταία χρόνια τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βαλένθια: Δέκα οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά - Γιατί εξαπλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ
Δήμος Καλλιθέας για τον αγωγό «σιντριβάνι»: «Το ίδιο συμβάν θα επαναληφθεί»
14:56
Αγρότες: Επ’ αόριστον ο αποκλεισμός της Εγνατίας στον κόμβο Κερδυλλίων
14:55
Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ: Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός
14:47
ΚΚΕ: Ο κρατικός μηχανισμός επιδεικνύει ζήλο κατά των αγροτών και όχι για να προστατέψει τους πολίτες
14:47