Αυστραλία: Στο βιβλίο Γκίνες το μεγαλύτερο μύρτιλλο στον κόσμο
Ανανεώθηκε:
Μύρτιλλα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Robert F. Bukaty, FileΜία φάρμα στην Αυστραλία έχει πλέον το ρεκόρ για το μεγαλύτερο μύρτιλλο στον κόσμο καθώς έχει το μέγεθος μιας μπάλας του πινγκ πονγκ.
Το τερατώδες φρούτο, που συλλέχθηκε τον Νοέμβριο και έκτοτε αποθηκεύτηκε σε καταψύκτη, είχε πλάτος σχεδόν 4 εκατοστά και ζύγιζε 20,4 γραμμάρια - περίπου 10 φορές περισσότερο από το μέσο μύρτιλλο.
Τον τίτλο κατείχε προηγουμένως ένα μύρτιλλο βάρους 16,2 γραμμαρίων που καλλιεργήθηκε στη Δυτική Αυστραλία.
«Πραγματικά μόνο όταν τα βάλαμε στη ζυγαριά συνειδητοποιήσαμε τι βρήκαμε», δήλωσε ο επικεφαλής κηπουρός στο BBC.
Μετά από 12 εβδομάδες, το μούρο πιστοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως το βαρύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Στο ρεκόρ Γκίνες 57χρονος Ολλανδός - Ζωντανός 40χρόνια μετά από μεταμόσχευση καρδιάς
ΚΟΣΜΟΣ
Μπήκε τελικά στο Γκίνες ο Γάλλος που έφτιαξε τον Πύργο του Άιφελ από σπίρτα
ΕΛΛΑΔΑ
ΥΠΑΑΤ: Ξεκινά η ενεργοποίηση ιδιωτών κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση της ευλογιάς
14:51
CULTURE
Oasis, Φιλ Κόλινς και Pink διεκδικούν μια θέση στο Rock & Roll Hall of Fame για το 2026
14:42
ΕΛΛΑΔΑ
Φυλακές Δομοκού: Μαχαίρια, κινητά και φορτιστές βρέθηκαν στα κελιά - Φωτογραφίες και βίντεο από τη νέα έφοδο του ελληνικού FBI
14:36
ΚΟΣΜΟΣ
Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου ουκρανικού στρατιωτικού εργοστασίου στη Βρετανία
14:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ