ΚΟΣΜΟΣ

Πειραγμένη και φωτογραφία της Ελισάβετ - Τι αποκαλύπτει μεγάλο φωτογραφικό πρακτορείο

Πειραγμένη και φωτογραφία της Ελισάβετ - Τι αποκαλύπτει μεγάλο φωτογραφικό πρακτορείο

H αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Lefteris Pitarakis, Pool

Η φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον δεν ήταν η μόνη «πειραγμένη» καθώς μια φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' με τα εγγόνια και τα δισέγγονά της που κυκλοφόρησε πέρυσι ήταν ψηφιακά βελτιωμένη, όπως αποκάλυψε ένα παγκόσμιο πρακτορείο φωτογραφιών.

Το πορτραίτο που μοιράστηκε τον περασμένο Απρίλιο με αφορμή τα 97α γενέθλια της Ελισάβετ, τραβήχτηκε από την Κέιτ Μίντλετον τον Αύγουστο του 2022, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατο της.

Παρόλο που η φωτογραφία κυκλοφορεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, η Getty Images τοποθέτησε τη Δευτέρα (18/3) μία σημείωση του συντάκτη που αναφέρει ότι «η εικόνα έχει βελτιωθεί ψηφιακά στην πηγή», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Getty στην Telegraph.

Η τελευταία διαμάχη έρχεται λίγες ημέρες αφότου προκλήθηκε σάλος με την Κέιτ Μίντλετον για μια επεξεργασμένη οικογενειακή φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας. Η απουσία της από τη δημοσιότητα από τότε που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Ιανουάριο πυροδότησε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην τελευταία υπό εξέταση εικόνα, η βασίλισσα φαίνεται καθισμένη μαζί με τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ, τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις, και τα βασιλικά ξαδέλφια τους Λαίδη Λουίζ Μάουντμπατεν Ουίνδσορ, Τζέιμς κόμης του Ουέσεξ, Λένα Τίνταλ, Άιλα Φίλιπς, Μία Τίνταλ, Λούκας Τίνταλ και Σαβάνα Φίλιπς σε έναν πράσινο καναπέ.

Το δημοσίευμα της Telegraph επισήμανε αρκετές ασυμφωνίες στη φωτογραφία, συμπεριλαμβανομένης της αναντιστοιχίας στη φούστα ταρτάν της βασίλισσας, καθώς και τα μαύρα μπαλώματα πίσω από τους πρίγκιπες Τζορτζ και Λούις, γεγονός που υποδηλώνει επεξεργασία.

Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο με την τωρινή φωτογραφία αν και η πριγκίπισσα της Ουαλίας ζήτησε συγγνώμη δεν επιβεβαίωσε ποιες επεξεργασίες έγιναν, ενώ το Παλάτι του Κένσινγκτον αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα την αρχική αμοντάριστη φωτογραφία.

Το Σάββατο (16/3), η πριγκίπισσα φέρεται να επισκέφθηκε κατάστημα, που βρίσκεται περίπου πολύ κοντά στο σπίτι της Αντελάιντ Κότατζ. Σύμφωνα με αυτόπττες μάρτυρες, η Κέιτ συνοδευόταν από τον σύζυγό της και φαινόταν «χαρούμενη, χαλαρή και υγιής».

Στο μεταξύ πηγές προσκείμενες κοντά στην Κέιτ και τον πρίγκιπα της Ουαλίας λένε ότι το ζευγάρι θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάρρωσή της εν ευθέτω χρόνω, σύμφωνα με τους Sunday Times, οι οποίοι αναφέρουν ότι η επιστροφή της αναμένεται μετά τις 17 Απριλίου.

Μια πηγή δήλωσε στην εφημερίδα: «Είναι πιο ανοιχτοί όταν βγαίνουν και αλληλεπιδρούν με το κοινό και μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο στον οποίο η πριγκίπισσα θα μπορούσε να συζητήσει την ανάρρωσή της. Αν επρόκειτο να το κάνει, έτσι θα το έκανε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ