Στρατηγός του στρατού των ΗΠΑ αρνείται την εμπλοκή του στο πραξικόπημα
Ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Τζόσεφ Βότελ, διοικητής των επιχειρήσεων του Πενταγώνου στη Μέση Ανατολή, δήλωσε πως δεν είχε καμία εμπλοκή με το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
«Όποιες αναφορές θέλουν να είχα ανάμειξη με το πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία είναι ατυχείς και εντελώς αναληθείς», τόνισε ο Βότελ μετά από υπαινιγμούς που δέχτηκε από την τουρκική πλευρά.
«Η Τουρκία έχει αποτελέσει έναν αξιοσημείωτο και ζωτικής σημασίας εταίρο στην περιοχή για πολλά χρόνια. Αναγνωρίζουμε την διαρκή συνεργασία της Τουρκίας και αναμένουμε στο μέλλον σύμπραξη στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε.
Σε δηλώσεις του ο Βότελ το βράδυ της Πέμπτης είχε τονίσει πως «φοβάται τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό», προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν που κατηγόρησε σήμερα τον στρατηγό ότι παίρνει το μέρος των πραξικοπηματιών.
Στις αναφορές του Αμερικανού στρατηγού αντέδρασε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «γελοίες» και «ατυχείς» .
Τι πρέπει να περιλαμβάνει το νέο κιτ πρώτων βοηθειών αυτοκινήτου
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
00:30
ΕΕ σε Τραμπ: «Κυριαρχικό δικαίωμα» ο ψηφιακός φόρος – Προειδοποιεί για άμεση αντίδραση
23:59
Σε απάντηση της επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν
23:52