ΚΟΣΜΟΣ

Το Σμιθσόνιαν αναζητά τον υπάλληλο.... "Και πίνω μπύρες"

Το Σμιθσόνιαν αναζητά τον υπάλληλο.... "Και πίνω μπύρες"
REUTERS/Francois Lenoir (φωτογραφία αρχείου)

Δουλειά των ονείρων για τους λάτρεις της μπύρας προσφέρει το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν.

Ποια είναι αυτή; Ο υπερτυχερός που συγκεντρώνει όλα τα προσόντα θα ταξιδεύει σε όλη τη χώρα με όλες τις δαπάνες καλυμμένες. Θα πίνει μπύρες δωρεάν και θα έχει μισθό 64.650 δολάρια.

Μάλιστα θα υπογράψει τριετή σύμβαση εργασίας και η δουλειά του θα είναι εκτός από το να δοκιμάζει μπύρα, να καταγράψει την ιστορία της, να κάνει έρευνες και να γράφει άρθρα.

Η μικρή αγγελία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του μουσείου και γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία που στο τέλος διακόπηκε η πρόσβαση στη σελίδα των «Θέσεων Εργασίας». «Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες διάβασαν την αγγελία», είπε η διευθύντρια του τμήματος, Σούζαν Έβανς, διασκεδάζοντας με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα. «Νομίζω ότι η προσφορά μας έκανε τόσο θόρυβο επειδή οι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι που τελικά ενδιαφερόμαστε για κάτι που τους αφορά», σχολίασε χαριτολογώντας και πρόσεθσε: «Αναζητούμε έναν υποψήφιο με πολλά προσόντα, ο οποίος θα έχει πτυχίο τόσο σε θέματα εμπορίου όσο και στην ιστορία», τόνισε, ενθαρρύνοντας τους ιστορικούς και ιδίως όσους έχουν κάποια ειδίκευση στην ιστορία της ζυθοποιίας, να στείλουν τα βιογραφικά τους.

Όσοι ενδιαφέρονται έχουν περιθώριο μέχρι τις 10 Αυγούστου να διεκδικήσουν τη θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ