ΚΟΣΜΟΣ

Ιάπωνας συνελήφθη για κατασκοπεία στην Κίνα

Ιάπωνας συνελήφθη για κατασκοπεία στην Κίνα
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Thomas Peter

Οι κινεζικές Αρχές διεξάγουν έρευνα σε βάρος ενός Ιάπωνα με την υποψία ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του Reuters, την Πέμπτη, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει συλληφθεί στην Κίνα ένας Ιάπωνας, χωρίς να διευκρινίσει όμως για τι κατηγορείται. Όταν ρωτήθηκε αν είναι ύποπτος για κατασκοπεία, ο υπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα υπογράμμισε ότι η Ιαπωνία δεν ασκεί κατασκοπεία σε βάρος καμίας χώρας.

Οι σχέσεις μεταξύ Τόκιο και Πεκίνου είναι τεταμένες καθώς και οι δύο χώρες διεκδικούν τα ακατοίκητα νησιά Σενκάκου, τα οποία σήμερα ελέγχονται από την Ιαπωνία.

Ο φερόμενος ως κατάσκοπος είναι περίπου 60 ετών και επρόκειτο να μείνει στο Πεκίνο για 5 ημέρες, όμως δεν επέστρεψε στην Ιαπωνία και δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο με αποτέλεσμα να τον αναζητούν οι συγγενείς του.

Η είδηση ήρθε αρχικά από το πρακτορείο Kyodo, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η πρεσβεία της Ιαπωνίας καθώς ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και πέρυσι, όταν δύο άτομα είχαν συλληφθεί για κατασκοπεία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ