ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Μόσχα: Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης υπόπτου για την πολύνεκρη επίθεση

Μακελειό στη Μόσχα: Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης υπόπτου για την πολύνεκρη επίθεση

Το σημείο του μακελειού στη Μόσχα

AP Photo

Ενώ το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση, για την εξουδετέρωση των ενόπλων που σκόρπισαν τον θάνατο σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας, οι κάμερες κατέγραψαν μία σύλληψη από τις ρωσικές αρχές. Ένα άτομο που βρισκόταν στον πολυχώρο συνελήφθη ως ύποπτος για συμμετοχή στην πολύνεκρη επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον τρία άτομα (σ.σ. άλλες αναφορές μιλούν για πέντε) που φορούσαν στολές παραλλαγής άνοιξαν πυρ, πριν από την έναρξη παράστασης και ταυτόχρονα με την επίθεση σημειώθηκε έκρηξη και ξέσπασε φωτιά στο κτήριο. Αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη.

Εν τω μεταξύ, περίπου 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το υπόγειο του Δημαρχείου, ανέφερε το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας.

Οι διασώστες διασώζουν ανθρώπους από την ταράτσα του κτηρίου της αίθουσας συναυλιών χρησιμοποιώντας μηχανισμούς ανύψωσης. Οι μονάδες πυροσβεστικής και διάσωσης επιχειρούν σε υψηλότερο βαθμό.

«Στρατιώτες μαζί με πυροσβέστες βρίσκονται μέσα στο κτήριο, εκκενώνοντας ανθρώπους και αναζητώντας τους εγκληματίες», δήλωσε ο βουλευτής Αλεξάντερ Κινστέιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ