ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: απέβαλε και μαρτύρησε στα χέρια του συζύγου και της πεθεράς της

Αφγανιστάν: απέβαλε και μαρτύρησε στα χέρια του συζύγου και της πεθεράς της
REUTERS/Erik De Castro

Μια 21χρονη έγκυος από το Αφγανιστάν κακοποιήθηκε με φρικιαστικό τρόπο από το σύζυγό της και τη μητέρα του. 

Όπως εξομολογείται η ίδια, μια μέρα ο άντρας της επέστρεψε στο σπίτι από τη δουλειά του και ήταν νευριασμένος. Την έπιασε από τα μαλλιά και με τη βοήθεια της μητέρας και της αδελφής του, την έδεσαν με μια τριχιά και ξεκίνησαν να την χτυπούν με ξύλο σε όλο της το σώμα. "Δεν ξέρω τον λόγο, δεν έκανα τίποτα", αναφέρει η κοπέλα.

Η νεαρή διένυε τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της και από τον ξυλοδαρμό έχασε το παιδί της. Το δράμα της είχε και συνέχεια. Όπως λέει το δύστυχο κορίτσι στο BBC, ενώ αιμορραγούσε, ο άνδρα της της έκοψε τα μαλλιά και της ξύρισε το κεφάλι.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις ότι η βία που ασκήθηκε πάνω της δεν της επιτρέπει πλέον να αποκτήσει παιδιά. Την κακοποίηση επιβεβαίωσαν τόσο οι γιατροί όσο και οι συγγενείς της στο ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου. Και δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς συχνά βίωνε τέτοια ξεσπάσματα από την νέα της οικογένεια.

Απευθύνθηκε στις Αρχές της πόλης Φαριάντ, από όπου και κατάγεται αλλά της είπαν πως δεν μπορούν να την βοηθήσουν, παρ’ όλο που τους παρακάλεσε λέγοντας πως φοβάται για τη ζωή της.

Τέτοια φαινόμενα βίας στο Αφγανιστάν είναι συχνά, σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο σημειώνονται πάνω από 5.000 τέτοια περιστατικά και δεν είναι λίγες οι φορές που οι γυναίκες ξεψυχούν στα χέρια των συζύγων τους που τις κακοποιούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ