ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Διεθνής κατακραυγή για το μακελειό - Καταδικάζουν Σολτς, Κάμερον, Σαρλ Μισέλ, Μπορέλ

Μόσχα: Διεθνής κατακραυγή για το μακελειό - Καταδικάζουν Σολτς, Κάμερον, Σαρλ Μισέλ, Μπορέλ

Ρώσοι πολίτες θρηνούν έξω από το Crocus City Hall, όπου έγινε η αιματηρή επίθεση με θύματα τουλάχιστον 115 νεκρούς και δεκάδες τραυμματίες.

EPA/MAXIM SHIPENKOV

Την απερίφραστη καταδίκη του για την «τρομερή τρομοκρατική επίθεση κατά αθώων θεατών σε συναυλία στη Μόσχα», που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 143 ανθρώπους, εξέφρασε και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Σκεφτόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων και όλους τους τραυματίες», πρόσθεσε ο Σολτς σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Από την πλευρά της και η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ καταδίκασε τη «δειλή και απάνθρωπη τρομοκρατία, όπου κι αν βρίσκεται», δηλώνοντας ότι είναι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων.

«Αθώοι άνθρωποι που ήθελαν απλώς να πάνε σε μια ροκ συναυλία δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ», ανέφερε σε ανάρτησή της στο X. «Είμαστε με όλη την καρδιά μας με τους κατοίκους της Ρωσίας».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ εξέφρασε επίσης τα «συλλυπητήριά του στα θύματα και στις οικογένειές τους», και ζήτησε «να ριφθεί γρήγορα φως στο πλαίσιο» αυτής της επίθεσης.

Και η Βρετανία

Και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο «τη φονική τρομοκρατική επίθεση» που διαπράχθηκε κοντά στη Μόσχα.

«Η Βρετανία καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο την φονική τρομοκρατική επίθεση», σημείωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε ανάρτησή του επίσης στην πλατφόρμα X.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια (...) στις οικογένειες των πολλών θυμάτων. Τίποτε δεν δικαιολογεί μια τέτοια πράξη βίας», πρόσθεσε.

Σαρλ Μισέλ: «Καταδικάζω τη
φρικτή τρομοκρατική επίθεση»

O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Καταδικάζω τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Η απώλεια αθώων ζωών οπουδήποτε είναι μια ανθρώπινη τραγωδία και τα συλλυπητήριά μου είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους», αναφέρει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με ανάρτηση του στο Χ.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν:
«Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα...»

Την καταδίκη της για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα «εναντίον αμάχων», «την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος», εξέφρασε με ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ» η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής περιόδου» σημείωσε.

Ζοζέπ Μπορέλ: «Η τρομοκρατία έβαλε ξανά στο στόχαστρο ανυπεράσπιστους ανθρώπους»

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια επίθεση που διαπράχθηκε χθες το βράδυ έξω από τη Μόσχα» αναφέρει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, επισημαίνει ότι «η τρομοκρατία έβαλε ξανά στο στόχαστρο ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να παραμείνει σταθερά ενωμένη ενάντια στη μάστιγα της τρομοκρατίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ