ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: ολονύκτιες συγκρούσεις με τραυματίες στο Γερεβάν (pics)

Αρμενία: ολονύκτιες συγκρούσεις με τραυματίες στο Γερεβάν (pics)
REUTERS/ Hrant Khachatryan

Εξαιρετικά τεταμένη είναι η κατάσταση την πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, μετά τις ολονύκτιες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών της αντιπολίτευσης και των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ, καπνογόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να καταστείλουν τη διαδήλωση που διοργανώθηκε σε ένδειξη υποστήριξης προς τους ενόπλους που έχουν οχυρωθεί εδώ και δύο εβδομάδες σε αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις Αρχές, περίπου 60 άνθρωποι διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης για εγκαύματα, κατάγματα και άλλους τραυματισμούς, ενώ έγιναν και 165 προσαγωγές.

640x640 4

REUTERS/Hayk Baghdasaryan

"Είκοσι έξι τέθηκαν υπό κράτηση, οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι", δήλωσε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένοπλοι άνδρες, υποστηρικτές του φυλακισμένου ηγέτη ενός μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζιραΐρ Σεφιλιάν, εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα στις 17 Ιουλίου, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και συλλαμβάνοντας πολλούς ομήρους.

Μέχρι την Τετάρτη είχαν αφήσει ελεύθερους όλους τους αστυνομικούς αλλά εξακολουθούν να κρατούν τρία μέλη ιατρικού προσωπικού που εισήλθαν στο κτίριο για να φροντίσουν τους τραυματίες.

Ένας από τους ενόπλους, ο Βαρουζάν Αβετισιάν, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους πως είναι πιθανό οι Αρχές να ετοιμάζονται για επίθεση, καθώς είδε να αναπτύσσονται μη επανδρωμένα αεροσκάφη ικανά για ρίψη εκρηκτικών.

640x640 5

REUTERS/Vahram Baghdasaryan

ΔΗΜΟΦΙΛΗ