ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Θα τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το χτύπημα στη Μόσχα - Συνελήφθησαν οι τρομοκράτες

Πούτιν: Θα τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το χτύπημα στη Μόσχα - Συνελήφθησαν οι τρομοκράτες

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν

CNN GREECE

Διάγγελμα απηύθυνε για το μακελειό στη Μόσχα το μεσημέρι του Σαββάτου (23/3) ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκαθαρίζοντας πως όσοι βρίσκονται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα θα τιμωρηθούν. Δήλωσε πως και οι τέσσερις τρομοκράτες έχουν συλληφθεί, κάνοντας γνωστό πως οι ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία. 

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε πως η αυριανή ημέρα κηρύσσεται ως ημέρα εθνικού πένθους και προειδοποίησε με αντίποινα όσους σχεδίασαν την πολύνεκρη επίθεση.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως «από την ουκρανική πλευρά, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ετοιμάστηκε ένα «παράθυρο» για να περάσουν οι δράστες τα σύνορα».

Ξεκαθάρισε πως οι ρωσικές Αρχές θα εντοπίσουν και θα τιμωρήσουν όλους όσοι σχεδίαζαν την τρομοκρατική επίθεση, με τις υπηρεσίες πληροφοριών να κάνουν το παν για τον εντοπισμό των συνεργών των δραστών.

Το βασικό διακύβευμα, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, είναι να «να αποτρέψουμε αυτούς που βρίσκονται πίσω από τη σφαγή από το να διαπράξουν νέα εγκλήματα», ενώ προειδοποίησε πως μόνο αντίποινα και η λήθη περιμένουν τους τρομοκράτες.

«Δεν έχουν μέλλον».

Συμπλήρωσε, επίσης πως «κανείς δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα των πολιτών της Ρωσίας. Κανείς δεν θα μπορέσει να μας δηλητηριάσει σπέρνοντας τη διχόνοια και τον πανικό».

«Όπως πάντα έτσι και τώρα, η Ρωσία θα καταφέρει να γίνει πιο δυνατή από αυτή τη δοκιμασία» τόνισε.

Εξέφρασε «τα βαθιά, ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλους όσους έχασαν τους συγγενείς και τους φίλους τους. Μαζί σας πενθεί ολόκληρη η χώρα, ολόκληρος ο λαός μας».

Ευχαρίστησε, δε, τόσο το ιατρικό προσωπικό, αλλά και τους απλούς πολίτες που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και τους εργαζόμενους των ασθενοφόρων.

Καταλήγοντας ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε: «Επαναλαμβάνω, οι Αρχές θα κάνουν τα πάντα για να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες του εγκλήματος. Αλλά είναι ήδη προφανές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι όχι μόνο με μια προσεκτικά σχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση, αλλά με μια προετοιμασμένη και οργανωμένη μαζική δολοφονία ανυπεράσπιστων ανθρώπων».

«Οι εγκληματίες ξεκίνησαν ήρεμα και σκόπιμα να σκοτώσουν, να πυροβολήσουν σε ώρα αιχμής τους πολίτες μας, τα παιδιά μας. Ακριβώς όπως οι Ναζί έκαναν κάποτε σφαγές στα κατεχόμενα, αποφάσισαν να οργανώσουν μια παράσταση, μια αιματηρή πράξη εκφοβισμού. Όλοι οι δράστες, οι διοργανωτές και οι συνεργοί αυτού του εγκλήματος θα τιμωρηθούν. Όποιοι και αν είναι, όποιοι και αν τους καθοδηγούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ