Υεμένη: Πυραυλική επίθεση των Χούθι σε κινεζικό τάνκερ
Ανανεώθηκε:
Φωτογραφία αρχείου από δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά της Υεμένης
Associated PressΠύραυλος που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι έπληξε κινεζικό τάνκερ το Σάββατο (23/3), παρά τις διαβεβαιώσεις πως δεν θα έβαζαν στο στόχαστρο πλοία κινεζικών συμφερόντων.
Το πλοίο που επλήγη, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητηρίου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (US Central Command ή CENTCOM) είναι ένα πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο Huang Pu, σημαίας Παναμά αλλά κινεζικής ιδιοκτησίας.
Ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία όμως σβήστηκε εντός 30 λεπτών και οι ζημιές που υπέστη το τάνκερ ήταν περιορισμένης έκτασης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Δεν αναφέρθηκαν θύματα και το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του», υπογραμμίζεται.
Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται επίσης ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αναχαίτισαν έξι drones των Χούθι, εκ των οποίων πέντε κατέπεσαν στην Ερυθρά Θάλασσα και ένα επέστρεψε προς την Υεμένη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τέσσερα drones των Χούθι κατέστρεψαν αμερικανικές δυνάμεις - Πλήγματα σε βάσεις των ανταρτών
ΟΗΕ: Το ουράνιο του Ιράν βρίσκεται πιθανότατα ακόμα στο πυρηνικό συγκρότημα του Ισφαχάν
15:23
Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις από Γαλλία φοβούμενες την έλλειψη κηροζίνης
15:22
Νότια Κορέα: Εφετείο αύξησε την ποινή του πρώην πρόεδρου σε επτά έτη για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης
15:14
Το Ευ Ζην στην Παιδεία στο επίκεντρο του Συνεδρίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα
15:10